Træf præget af varmen

VETERANER: Temperaturer omkring de 30 grader sendte folk til stranden i stedet for til træf. Dansk Veteran Traktor Klub kan opleves igen i forbindelse med dyrskuet i Ribe på fredag.

Røde, gule, grønne, blå, hvide og grå. Der var gamle traktorer i alle farver, da Dansk Veteran Traktor Klub for 23. gang inviterede til »træf« i markedsområdet i Brørup, og der var noget at se på for alle interesserede.

- Vi havde et kanontræf, men vejret var ikke med os. Det var simpelthen for varmt. Med temperaturer på 30 grader vælger mange at tage til stranden i stedet for at komme her, noterer formanden for klubben, Jens Arne Donslund, efter arrangementet.

I forhold til tidligere manglede der 300-400 tilskuere, mens der omvendt ikke var mangel på udstillere:

- Der var flere udstillere, end der plejer at være, og de var arrangeret bedre, så det hele var mere overskueligt, fortsætter formanden.

Under hammeren
Til gengæld var det ikke just overskueligt, da træffet på andendagen bød velkommen til auktion over alt fra stumper til traktorer:

- Auktionen afholdes hvert andet år og er altid et tilløbsstykke, og jeg synes, standarden på effekterne højnet meget. Tidligere var der ting, der burde være henvist til stumpemarkedet, er meldingen fra Jens Arne Donslund, der er formand for de flere end 3000 medlemmer.

Arrangementet i Brørup blev indledt med et optog med veterantraktorer gennem byen, hvor det var formanden for Kolding Herreds Landboforening, Asger Christensen, der kørte forrest og holdt den officielle åbningstale.

Allerede i weekenden 31.juli - 1. august er klubben igen på banen med et arrangement her i området. Det gælder en høst- og aktivitetsweekend på Grauballegård ved Silkeborg, hvor det gælder høsten som i gamle dage.

- Meget af min fritid går med at gå og rode med de gamle traktorer. Det er meget afstressende.

Sådan lyder det fra Stefan Brandorff, Bække, der er en af de aktive udstillere på træffet i Brørup, og han har været med i en halv snes år. I år var det med en Volvo og en Massey Harris.

- Jeg har før renoveret traktorer og solgt dem videre, og jeg foretrækker Volvo, for de er lettere at skaffe reservedele til, fortsætter Stefan Brandorff, der har traktorerne stående på forældrenes landbrug.

Til daglig arbejder han med klovbeskæringsmaskiner.

Læs også