Rekordudsolgt dyrskue overrasker dyrskueleder

Roskilde Dyrskue kunne i år rekordhurtigt melde udsolgt i erhvervs-, maskin- og fødevareudstillingen. Det kom bag på dyrskuelederen, der havde forventet noget andet på grund af krisen.

Danmarks største dyrskue i Roskilde kunne allerede i slutningen af april melde alt udsolgt på standpladser i både erhvervs-, maskin- og fødevareudstillingen. Det er rekordhurtigt i forhold til de øvrige år, og det overrasker dyrskuelederen, der havde forventet noget andet på grund af krisen.

- Hvert år besøger omkring 80.000 gæster Roskilde Dyrskue, og udover de mange dyr er der mange spændende udstillere at besøge, både indenfor maskiner, fødevarer og forskellige erhvervsudstillere. Der er meget hurtigt, der er udsolgt og helt klart bedre end forventet, når man tager den økonomiske situation i betragtning, siger dyrskueleder Thor Nielsen.

Ny have på dyrskuepladsen
En af de ting, som dyrskuets mange gæster kan glæde sig til ved netop dette års dyrskue er en omlægning af haven på dyrskuepladsen, som Roskilde Dyrskue i samarbejde med Roskilde kommunes parkafdeling har arbejdet på, så den bliver både flottere og mere indbydende for gæster og udstillere.

- De sidste par år har haven været et overset område, og det vil vi gerne lave om på, siger Eigil Osmundsen, som er ansvarlig for den endelige forandring i haven og den udstilling, der skal være i haven i år. Han fortsætter:

- Vi vil gerne give gæsterne en flot og spændende have, hvor man både kan slappe af og nyde frokostkurven, men også et sted, hvor man kan inspireres til projekter i sin egen have.

I år er der blandt mange andet et tema om »høns i haven«, hvor flere udstillere giver deres bud på, hvordan man kan holde høns i en helt almindelig have.

Læs også