FynVet med vokseværk bliver til Porcus

Den dynamiske dyrlægepraksis, FynVet, har med indtrædelsen i 2010 fusioneret med kolding-dyrlæge, skiftet navn til »Porcus« og ansat endnu en svinekonsulent.

Der er dynamik i den fynske dyrlægerådgivning - FynVet Svinefagdyrlæger:

Kun to år efter at FynVet Svinefagdyrlæger næsten sendte chokbølger gennem rådgiververdenen ved at etablere agronom- og dyrlægerådgivning under samme tag, har den dynamiske dyrlægepraksis ansat endnu en agronom.

Ved årsskiftet - den 4. januar - begynder Annette Riddersholm Kristensen, tidligere leder af svineafdelingen hos Patriotisk Selskab, som rådgiver hos FynVet, som selskabet hed indtil udgangen af 2009.

For da champagnepropperne sprang i torsdags gik også startskuddet for den nye dyrlægepraksis Porcus ApS, der består af det tidligere FynVet og dyrlæge Johannes Dalls svinepraksis i Kolding, som nu har fusioneret.

Fra samarbejde til fusion
- Fusionen med Johannes Dalls dyrlægepraksis er en tanke, som vi har arbejdet med et stykke tid, siger dyrlæge Kristian Viekilde, FynVet Svinefagdyrlæger - nu Porcus ApS.

- Vi har samarbejdet med Johannes Dall gennem flere år, hvor vi har udskrevet hans recepter, og vores sekretærer har skrevet hans besøgsrapporter, fortæller han.

- Og eftersom vi gerne ville udvide vores virksomhed vestpå, så var det oplagt at fusionere med Johannes, og vi vurderede, at det var nu, tiden var moden, påpeger dyrlægen.

- Hvis vi vil blive ved med at udvikle virksomheden til glæde for os selv og vores klienter - og det vil vi - så kræver det en vis volumen og en større kritisk kundemasse, og den mulighed får vi blandt andet via Johannes’ praksis samtidig med, at vi så også skifter navn, siger Kristian Viekilde.

Navn uden grænser
Porcus, er det nye navn for den nye dyrlægepraksis, der opstår via fusionen mellem FynVet og dyrlæge Johannes Dalls praksis i Kolding, og det er et navn, der er nøje udvalgt gennem en længere proces.

- Vi har nok forkastet mere end 50 navne, inden valget faldt på Porcus, så det er ikke noget vi har besluttet tilfældigt en fredag eftermiddag, pointerer dyrlæge Kristian Viekilde.

Han oplyser, at navnet skulle signalere alt indenfor rådgivning i svineproduktion. Derfor indgår »porc« i navnet, som betyder gris på latin. Netop for at signalere en bred rådgivning, skulle der heller ikke indgå noget med dyrlæge, vet eller agro, og der skulle heller ikke indgå en geografisk betegnelse, som kunne signalere en begrænsning af det geografiske område, som virksomheden vil agere i.

Desuden skal navnet uden problemer kunne læses, siges og forstås i hele Europa, oplyser dyrlægen. Det kan »FynVet Svinefagdyrlæger« ikke, pointerer han.

Kristian Viekilde oplyser, at man med det nye navn også satser på, at gøre rådgivningsvirksomheden mere attraktiv for svineproducenter både på Sjælland og i Jylland.

- Det er vores oplevelse, at blandt andet jyske svineproducenter hidtil har troet, at FynVet - på grund af navnet - kun opererede på Fyn, men det har nu aldrig været tilfældet, og det indtryk håber vi blandt andet at kunne ændre med det nye navn, udtaler han.

Flere agronomer
Pr. dags dato vil svinekonsulent Annette Riddersholm Kristensen, tidligere leder af svineafdelingen hos Patriotisk Selskab, være en del af rådgiver-teamet hos det nystiftede Porcus.

- Med ansættelsen af Anette Riddersholm har vi styrket og konsolideret vores agronomafdeling, siger Kristian Viekilde.

Foruden Annette Riddersholm tæller agronomafdelingen svinebrugskonsulent Jan Karlsen, der har været ansat hos FynVet gennem de seneste to år.

Jan Karlsen har svært ved at følge med den kraftige efterspørgsel på rådgivningen, oplyser man hos Porcus, som ikke ønsker at gå på kompromis med hverken faglighed eller serviceniveau.

- For at bevare vores høje serviceniveau og faglighed, har vi valgt at ansætte Annette Riddersholm, siger Kristian Viekilde.

Flere stærke sider
Kristian Viekilde oplyser, at Jan Karlsen og Annette Riddersholm supplerer hinanden godt, fordi de har hver deres stærke sider.

- Hvor Jan Karlsen laver meget foderrådgivning - handler og foderoptimering, vil Annette Riddersholm i højere grad blive vores »gummistøvle-agronom«, der har mere »hands-on« i besætningerne. Annette er meget udadvendt, og hun er desuden stærk på stalde og byggeri, og det er jo bestemt en fordel frem mod år 2013, hvor vi venter kraftigere aktivitet, påpeger dyrlægen.

Endnu et plus ved ansættelsen af Annette Riddersholm vil desuden være, at Jan Karlsen - på trods af hans ellers kæmpe netværk - får et endnu bedre fagligt miljø i det daglige.

Med fusionen med dyrlæge Johannes Dall i Kolding og ansættelsen af agronom Annette Riddersholm tæller Porcus nu otte dyrlæger, to agronomer og tre sekretærer.

 

Læs også