Miljøminister vil gøre miljøgodkendelser smidigere

Friere rammer til landmænd til at foretage mindre ændringer på bedriften, lover miljøminister Troels Lund Poulsen.

Mindre ændringer på bedriften, der ikke har nogen negativ betydning for miljøet, skal kunne gennemføres mere smidigt. 

Det mener miljøminister Troels Lund Poulsen. Han kommer derfor nu med et lovforslag, der har til formål at forenkle administrationen af miljøgodkendelser.

Går hans lovforslag igennem i Folketinget, skal landmænd i stedet for at søge om miljøgodkendelse, når de ønsker at opføre gyllebeholdere eller etablere ensilagepladser, fremover kunne klare dette ved hjælp af anmelderordningen.

- Lovforslaget vil gøre det nemmere for dem, der har nogle bagatelagtige sager, fordi de nu ikke skal igennem en stor miljøgodkendelse, siger Troels Lund Poulsen.

For restriktivt system
Selvom Troels Lund Poulsen mener, at sagsbehandlingen af miljøsager generelt aldrig nogensinde før har været så hurtig, som den er nu, så mener han også, at hvis hans eget lovforslag bliver til virkelighed, så vil hele systemet bliver meget smidigere, end det er tilfældet i dag.

- Det her lovforslag er selvfølgelig også for at rette op på nogle af de triste sager, der har været inden for de sidste par år. Vi kan selvfølgelig ikke leve med, at systemet er så restriktivt og rigidt. Derfor skal der noget mere sund fornuft ind i det, siger Troels Lund Poulsen, der samtidig lover, at man med lovforslagets vedtagelse ikke vil kunne komme til at høre de mange skrækhistorier fra landmændene om kvaler med bagatelagtige ændringer, der er strandet i en miljøgodkendelessag.

Skærpelser
Udover fokus på smidigere miljøsager indeholder miljøministerens lovforslag om ændring af miljøgodkendelse til husdyrbrug også et fokus på en forbedret beskyttelse af sårbare naturområder, og lægger op til en markant skærpet ammoniakregulering.

Læs også