Vigtigt for landmænd med folkevalgte i fokus

Det er okay med nytænkning, synes Knud Erik Nielsen, formand for Jysk Landbrug, men for ham er det vigtigt, at det stadig er de folkevalgte, der tegner billedet ud af til i Landbrug & Fødevarer.

Selvom det ifølge Landbrug & Fødevarer stadig er formanden og næstformanden, der skal tegne billedet ud af til i de landsdækkende medier, så viser en gennemgang af artikeldatabasen Infomedia, at organisationens direktører og ansatte har fået mere taletid end fra før den store fusion i forsommeren.

I går kunne kommunikationschef i Landbrug & Fødevarer Karsten Anker Petersen så fortælle, at det var en del af en ny kommunikationsstrategi, hvor man lader de folk, der arbejder med sagerne udtale sig. I opgørelsen kan man da også se, at formand Michael Brockenhuus-Schack udtaler sig væsentligt mindre til pressen end hans forgænger på posten, Peter Gæmelke, gjorde.

For formanden i Jysk Landbrug, Knud Erik Nielsen, kan det godt være en farlig vej at gå. Selv betegner han sig nemlig som demokrat til fingerspidserne, og at de folkevalgte udtaler sig, er især vigtigt for medlemsdemokratiet i landbrugsorganisationerne.

- Jeg synes, det er okay med nytænkning, men for mig går det stadigvæk meget på sinde, at det er de folkevalgte, der møder op når de afgørende slag, skal slås. Det er et stærkt signal til omverdenen, siger Knud Erik Nielsen.

Ansatte må godt udtale sig
Han ønsker dog ikke at forholde sig til, om han synes balancen er tippet i de første måneder af Landbrug & Fødevarers levetid, og om direktørerne og de ansatte optræder for meget i medierne i forhold til for eksempel Michael Brockenhuus-Schack, og de øvrige folkevalgte i Landbrug & Fødevarer.

- Altså det er heller ikke fordi, at jeg ikke kan lide det miks med, at det nogle gange er de ansatte, der går ud og udtaler sig. Især når det er spørgsmål af lidt mere teknisk karakter, men når det er de afgørende sager, så er det altså meget vigtigt, at det er de folkevalgte, der gør det, og sådan har jeg da også forstået, at det skal være i Landbrug & Fødevarer, siger Knud Erik Nielsen.

Må ikke ligne DI
Formanden for Familielandbrugssektionen i Landbrug & Fødevarer, Ib W. Jensen, vil dog godt udtale sig om han synes balancen er tippet. Til sektionens årsmøde i går gav han udtryk for sin bekymring ved den nye kommunikationsstrategien i Landbrug & Fødevarer, hvor langt flere ansatte er i fokus.

- Der er mere end en tendens til, at Landbrug & Fødevarer søger at agere som Dansk Industri. Det var vel også det, især virksomhedssiden ønskede sig i de forhandlinger der førte til dannelse af L&F. Det betyder mindre folkevalgt optræden, og mere de ansattes meldinger i pressen, i delegationer og i politikfremstillingen. Jeg mener imidlertid ikke, at det helt er, hvad bønderne har ønsket sig, sagde Ib W. Jensen i går i sin beretning.

 

Læs også