En festdag i Hobro

Besøgstallet og humøret var højt til dyrskue i Hobro, hvor elitedyr fra Landsskuet i Herning kæmpede om de traditionelt store Hobro ærespræmier.

Med 500 besøgende flere end sidste år, masser af udstillere og god aktivitet på pladsen bliver Hobro Dyrskue betegnet som en succes af de glade arrangører.

AgriNords formand Arne Buus sagde da også i sin dyrskuetale, at Hobro Dyrskue er en 21 timers fest. Over 7000 deltog i denne festdag. Der var 390 til dyrskuebal om aftenen i telt på pladsen, hvor der blev festet til den lyse morgen. Også maskinudstillerne var glade for det store besøg.

Hattrick hos SDM
Både bedste ældre og bedste yngre SDM Dansk Holstein samt bedste besætningsgruppe gik til I/S Justenborg i Vive ved Hadsund. Bedste ældre var en R Capri datter trukket af Jacob Thils. Bedste yngre en Lucky Mike datter trukket af Martin Brag. Familien havde seks køer og en kvie med til skue ud af en besætning på 100 køer.

Familien Beck scorede hermed hattrick. Og det i særdeles hård konkurrence, understregede dommer Erik Hansen, Hjerting.

Der var hele 17 besætningsgrupper opstillet i konkurrencen. På de næste pladser kom Per Varming, Blære, Anton Hammershøj, Stenild, og Oluf Bøgh, Stenild.

Jerseys mål
- Det er racens mål, der står her – en perfekt ko med en helt utrolig udstråling, sagde dommer Anders Levring, Glesborg, da han udpegede den fem årige Q Impuls datter fra Arne Jensen i Farsø til skuets bedste ældre Jersey, der var også verbale roser til den bedste yngre Jersey, der blev betegnet med ord som: En dejlig udstråling, et rigtig godt for-yver, perfekt patteplacering og gode bevægelser og lemmer Jersey. . Det blev en Q Zik datter fra Hans Peter Hornbjerg, Aars

Læs også