Dennis gjorde rent bord

Da danmarksmesterskaberne for islandske heste for nylig skulle afgøres, gjorde flere sjællandske ryttere god figur. To af dem er udtaget til at repræsentere Danmark ved VM.

Danmarksmesterskaberne for islandske heste blev afgjort på stutteri Birkegården, som ligger få minutters kørsel fra Ebeltoft. Her havde Danmarks bedste ekvipager stillet hinanden stævne, og dystede i tre dage om hvem, der skulle have de eftertragtede titler med hjem.

Når man konkurrerer på en islandsk hest, foregår det enten på en ovalbane eller på et 250 meter langt lige passpor. Der dystes i tre forskellige pasdiscipliner, og på ovalbanen dystes i to forskellige tøltklasser og to gangartsklasser, én for firgængere og én for femgængere. Alle klasser er delt op i junior, ungrytter og senior. I ovalbanedisciplinerne rides der først udtagelser, hvorfra de bedste ryttere går videre til finalen.

Sjælland godt repræsenteret
Man skal kvalificere sig til at ride danmarksmesterskab for islændere, og det havde en lang række sjællændere gjort. Både gode gamle ryttere som Dorte Rasmussen, Skælskør og Sanne Thiemke, Tisvildeleje samt nyere ansigter som ungrytteren Kari-Nina Sprunk Jansen, Hellerup og juniorrytteren Thea Jørgensen, Kokkedal.

Konkurrencen var hård i udtagelserne, hvor det krævede høje udtagelseskrarkterer at få adgang til finalerne. Det nåleøje slap mange af de sjællandske ryttere igennem, og de var godt repræsenteret i finalerne.

Suveræne Dennis
Dennis Hedebo Johansen, Ganløse, stillede op på sin hingst, Albert frá Strandarhöfða, i klasserne 5.1 (femgang) og T.2. Efter femgangen var han placeret på en foreløbig femte plads, men han tog revanche i finalen, som han red i suveræn stil, og endte med at vinde.

Ekvipagen stillede desuden op i töltklassen T.2, hvor der blandt andet skal rides tölt med løse tøjler. Her red de sig ind på en suveræn første plads med 7,93 efter udtagelsen, og i finalen forsvarede de uden problemer denne placering, og kunne fortjent kalde sig danmarksmester i T.2.

Sølvmedaljen tog Anne Sofie Nielsen, Helsinge sig af, mens bronzemedaljen blev hængt om halsen på Mille Kyhl, Odsherred.

Landshold
Ved danmarksmesterskabernes afslutning blev det landshold, der skal repræsentere de danske farver ved verdensmesterskaberne i Schweiz den 3. - 9. august udtaget.

Her blev Dennis Hedebo Johansen udtaget som den ene af to sjællændere, mens Tania Højvang Olsen ligeledes skal af sted til Schweiz.

Tania Højvang Olsen blev danmarksmester i 250 meter pas på hesten Solon fra Strø, og i speedpas tog hun sig af sølvet. Solon har over en længere årrække vist sig som en yderst stabil pashest, og det er da også pasdisciplinerne ekvipagen er udtaget til at skulle kæmpe i til VM.

Læs også