Hård konkurrence blandt kvæget

STOR TILMELDING: 2410 dyr deltager i juli på Landsskuets dyreudstilling. Det betyder, at skuet vender stærkt tilbage efter sidste års dyk i antallet af udstillede dyr på grund af de daværende restriktioner i forbindelse med husdyrsygdommen Bluetongue.

- 2410 dyr er fuldt på højde med vores bedste år og tæt på rekorden fra 2007, hvor vi havde 2500 dyr på Landsskuepladsen, siger Niels Kristian Fruergaard fra Landsskuet.

Hele 728 malkekøer og 491 kødkvæg deltager i kvægudstillingen, der har internationalt niveau. Fremgangen er størst blandt de sortbrogede SDM-køer med 345 dyr, der slår jersey-køernes rekord. De har 191 tilmeldte.

Kødkvægsracerne er samlet set også godt med. Her dominerer de to lyse, franske racer, Blonde d’Aquitaine og Charolais, årets udstilling med knapt halvdelen af samtlige kødkvæg. De to raceforeninger fejrer i år henholdsvis 25 og 50 års jubilæum i Danmark.

Og med hele 700 campingpladser bliver Landsskuet Midtjyllands største campingplads.

Landsskuepladsen har fortsat plads til udstillere af maskiner og produkter. Foreløbigt er der solgt 38.000 kvadratmeter til mere end 200 udstillere.

Blonde d’Aquitaine Danmark fejrer sit 25 års jubilæum i år. Det sker også i forbindelse med Landsskuet i Herning. Der har været en meget stor interesse fra racens brugere til at melde dyr til skuet. Så mange dyr er tilmeldt, at Blonde d’Aquitaine i år er den suverænt største kødkvægsrace på skuet. Der er med de kalve, som følges med deres mødre, tale om knap 120 dyr fra 22 udstillere.

Blandt dyrene er der tre afkomsgrupper: to efter foreningens tyre, Feldt Uve og Kildegaard Pelle-P, samt en gruppe fra Svend Åge Hansen i Klarup. Gruppen er her efter den fransk importerede tyr Atlas, som det i øvrigt også er muligt at købe sæd efter.

I forbindelse med Jubilæumsskuet er Blonde d’Aquitaine foreningen vært for et internationalt møde, hvortil der er tilmeldt besøgende fra en række europæiske lande. Her forventer den danske forening en særlig stor opmærksomhed mod den pollede linje, som Danmark har været foregangsland for at indføre, og som allerede nu har tiltrukket en større opmærksomhed fra lande udenfor Danmarks grænser.

Læs også