Sønderjyske mælkeproducenter bedst

STATISTIK: Danmarks dygtigste mælkeproducenter får rådgivning i Sønderjysk Landboforening og Syddansk Kvæg. – Kvægbrugerne er fremme i skoene og i stærk udvikling, lyder begrundelsen.

- På det seneste har der været skrevet flere artikler om, hvordan landmændene i forskellige landsdele klarer sig økonomisk. I denne sammenhæng vil vi da gerne glæde vore medlemmer i Sønderjysk Landboforening med, at de har klart de bedste produktionsresultater i landet.

Sådan lyder det fra Sønderjysk Landboforening, der på sin hjemmeside viser en række tal for sine mælkeproducenters økonomi. Og landboforeningen har været så fræk at tage konkurrenten LandboSyds tal med i sammenligningen.

- Det ses, at dækningsbidragene er klart højest i Sønderjysk Landboforening, og renten er lavere end hos de øvrige grupper. Resultaterne viser, at mælkeproducenterne har rigtig godt styr på produktionen og effektiviteten, lyder det fra Sønderjysk Landboforening, der selv mener, at årsagen kan være, at kvægbrugerne i Sønderjysk Landboforening er fremme i skoene og i stærk udvikling.

Rådgivning
- Man er hurtig til at udnytte de gode kontante råd og redskaber, der kommer fra Syddansk Kvæg - for eksempel nøgletalsudskriften og den specialiserede grovfoderrådgivning, som Sønderjysk Landboforening er kendt for over hele landet.

- Samtidig har den gode sparring med driftsøkonomerne sikret, at finansieringen er til den laveste rente i landet, vurderer landboforeningen, og tilføjer:

- De sønderjyske kvægbedrifter er i kraftig udvikling, hvorfor de har lidt mere gæld end de andre grupper. Dette faktum gør, at den samlede rentebelastning er lidt hårdere i Sønderjysk Landboforening end hos øvrige. Til gengæld står man med et mere veltrimmet produktionsapparat, der er klar til at give et ordentligt afkast den dag, den økonomiske situation vender.

 

Læs også