Kamera i kålen

WEB-KÅL: På Daloons hjemmeside kommer der nu levende billeder fra hvidkålsmarkerne. Blandt andre fra Kristian Steen Andersens hvidkålsproduktion ved Lunde.

En Daloon forårsrulle ligger godt i maven. Og den hvidkål, der er inde i rullen, står fint på marken mellem Søndersø og Otterup.

Producenten af forårsruller i Nyborg, Daloon, vil fra den 2. juni på sin hjemmeside Daloon.dk vise, hvordan hvidkålen dyrkes, passes og klargøres, før den havner i forårsrullen. Hos et par af virksomhedens fem faste avlere er der opsat kameraer, som hele tiden følger hvidkålens vej fra jord til forårsrulle.

En af dem er Kristian Steen Andersen ved Lunde på Nordfyn, der allerede har et kamera siddende i et birketræ ved sin hvidkålsmark og et placeret hjemme ved pakkemaskinen. 

- Vi har også et mobilt kamera, vi kan have med i traktoren, når vi planter og radrenser eller tager hvidkålene op. Så kan man på hjemmesiden se, hvad der sker lige i øjeblikket med råvarerne, forklarer han.

Kun dansk kål
Kristian Steen Andersen fortæller, hvordan en beskrivelse af hans og broderens bedrift med de 17 hektar hvidkål til Daloon, også kommer på hjemmesiden, ligesom man altså kan klikke sig ind og se de levende billeder direkte fra hvidkålsmarken.

- Det hænger sammen med, at Daloon nu har besluttet kun at benytte danske hvidkål. Tidligere blev en del importeret fra Tyskland, så vi er da glade for den beslutning og medvirker derfor gerne til et reklamefremstød for danske hvidkål.

I alt leverer brødrene Freddy og Kristian Steen Andersen 1.300 ton eller svarende til 450.000 hvidkålshoveder om året til Daloon. Leverancen sker året rundt to til tre gange ugentligt.

Daloons koordinator for hvidkålsleverancerne, Ulrik Brejnholdt, Ullerslev, oplyser, at fabrikken årligt har brug for 3.000 tons danskavlet hvidkål, og at han gerne modtager henvendelse fra eventuelt interesserede, kommende kålavlere.   

Læs også