35 millioner kroner i plus til Gråkjær

REGNSKAB: Gråkjær A/S opnår, trods udfordringer under finanskrisen, et tilfredsstillende overskud i regnskabsåret 2008/09 på 35 mio. kroner.

Nordeuropas største totalentreprenør inden for landbrugsbyggeri kommer ud af regnskabsåret 2008/09 med en omsætning på 865 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kroner.

Dermed kan man ikke helt leve op til resultatet i 2007/08, hvor Gråkjær kom ud med et overskud på 55 mio. kr. efter en omsætning på 1,1 mia. kroner.

Taget de nuværende markedsforhold i betragtning, betegner Gråkjær alligevel resultatet som tilfredsstillende. Gråkjærs kerneområde, landbrugs- og industribyggeri, er jo især påvirket af den aktuelle finansielle situation.

- Vi har mange kunder, der gerne vil igangsætte byggeprojekter, men den fastlåste finanssituation gør det vanskeligt for vores kunder at fremskaffe midlerne til at gennemføre visionen om nye produktionslokaler eller nyt domicil, siger adm. dir. Benny Lægsgaard, Gråkjær A/S i en pressemeddelelse.

Næste år deler vandene
Han fortæller, at der stadig bliver regnet mange priser og tegnet salgstegninger. Så man ser med positive øjne på fremtiden. I 2008/09 kommer man således ud med et regnskab, der viser styrke, trods den vanskelige situation branchen befinder sig i, udtaler Benny Lægsgaard.

- Det er klart, at det næste år vil dele vandene. Kun de, der forstår at udnytte mulighederne, vil kunne vise et positivt resultat for 2009. Det forventer vi at kunne fremvise, når året er omme – dog ikke med samme overskud som de foregående år. Vi har 36 års erfaring i branchen og ved at tingene går op og ned – men vi ved også, at de der holder fast, kommer styrket ud, og er med til at stå på toppen senere, siger direktøren.

Læs også