Stilhed før storm i Danish Crown

DYB KRISE: - Det bliver et afgørende møde, mener flere medlemmer af Danish Crowns repræsentantskab forud for det ekstraordinære møde, de er indkaldt til i dag.

Der tegner sig et billede af højspænding forud for Danish Crowns ekstraordinære repræsentantskabsmøde i dag. Mogens Ulriksen, Søndersø på Fyn, er et af de repræsentantskabsmedlemmer, der er overbevist om, at det bliver et afgørende møde.

- Noget skal der ske nu, og hvis ikke ledelsen viser tilstrækkelig handlekraft, så er der behov for en anden ledelse, siger Mogens Ulriksen, der mener, at det er på tide at være noget hårdere ved slagteriarbejderne lønmæssigt.

- Det vil en ny ledelse nok bedre kunne gøre. Jeg hører ellers til dem, der ikke mener, det er rigtigt at skifte ledelse i en krisetid, men det kan jo vise sig nødvendigt, og jeg mener, vi er ved at nå der til, siger han.

Men samtidig skal repræsentantskabet ikke bremse ledelsen i de værktøjer, der er nødvendige for dem at anvende - hvilket indebærer, at man bør kunne diskutere afregningsfordele for de større producenter igen, mener Mogens Ulriksen.

- Forslaget blev nok lagt forkert frem sidst (ved det ordinære repræsentantskabsmøde, hvor det blev nedstemt, red.), mener svineproducenten, der producerer omkring 17.000-18.000 slagtesvin årligt.

Samtidigt indrømmer han dog, at det i bund og grund kan være lige meget med at diskutere fordelingen af indtjeningen, hvis slagteriets indtjening ikke er i orden.

Ny organisering
Torben Farum, Sæby, er en af de svineproducenter, der efterlyser en ny organisering af slagteriet, og henviser til brev, der er sendt til bestyrelserne i Tican og Danish Crown, hvor ledelsen kritiseres hårdt af en tilsyneladende indsigtsfuld, men anonym brevskriver.

- Der vil blive spurgt ind til brevet, hvis Danish Crowns ledelse forsøger at feje det ind under gulvtæppet, er Torben Farum sikker på.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Niels Mikkelsen i går, men direktør for svinekødsdivisionen Morten Petersen siger:

- På repræsentantskabsmødet vil vi fremlægge en plan, der forhåbentlig bliver svaret på al den kritik, som vi har fået.

Læs også