Claas vælger RTK mobilnet

LANCERING: Fra begyndelsen af marts kan alle Claas-forhandlere i Danmark levere præcisions-gps til mærkets traktorer og mejetærskere. Den avancerede gps-løsning kan også bruges på andre mærker.

Claas’ nye gps-system giver brugerne en stor nøjagtighed på to-tre centimeter. Ligeledes bliver brugerne uafhængige af stationære RTK-referencestationer, idet korrektionssignalet kommer fra et landsdækkende netværk af referencestationer.

- Men til forskel fra andre systemer skal brugeren ikke fysisk skifte imellem stationerne. Det klarer Claas gps Pilot–RTK mobilnet direkte til den enkelte maskine, forklarer Morten Nørtoft Jørgensen fra LMB Danmark, der er dansk importør af Claas.

- Vi mener, at RTK mobilnet er den ideelle løsning til maskinstationer og større landbrug, der skal dække et stort geografisk område, og derfor ikke kan være bundet til en stationær RTK-referencestation.

Fast holdepunkt
Det nye Claas gps Pilot–RTK system forhindrer, at positionssignalet ikke »driver«. Det betyder, at det uden videre kan anvendes til at oprette faste kørespor i marken og anvende disse år efter år. Samme fordel er der for marker uden faste kørespor, men hvor det alligevel kan sikres, at hver overkørsel foregår i samme spor.

- På den måde kan vores system bruges til kontrolleret trafik i marken, hvilket blandt andet mange kvægbrugere ønsker i deres græsmarker, forklarer Morten Nørtoft Jørgensen.

Nemt at bruge
Claas gps Pilot – RTK mobilnet tilbydes ikke kun til Claas-traktorer og høstmaskiner, idet systemet også kan leveres til andre mærker.

Sammen med lanceringen kommer Claas også med en ny terminal, som tilbydes til alle Claas gps Pilot produkterne. Den nye terminal får navnet »Outback S3« og har en stor farveskærm med touch-screen teknologi, der gør alle funktioner og menuer nemme at betjene.

Terminalen kan desuden bruges til lagring af data om de handlinger, der er foretaget i markerne.

Klar i marts
Blandt fordelene ved at anvende præcisions-gps i marken anfører Morten Nørtoft Jørgensen:

- Ved præcis kørsel i samme spor hver gang spares der både tid, diesel, gødning og planteværn, ligesom der bliver færre strukturskader i jorden.

Fra begyndelsen af marts lancerer alle danske Claas-forhandlere det nye system.

Læs også