Skifte fra Hylleberg til Grimme Skandinavien

ÅBENT HUS: Hylleberg har skiftet navn til Grimme Skandinavien, samtidig fejres 125 år, 90 år, 40 år og ejerskifte.

Grimme Skandinavien er det nye navn for Hylleberg i Rødkærsbro. Men området er det samme; nemlig specialmaskiner til kartoffel- og roeavl samt til tørring, opbevaring og køling af kartofler, løg og gulerødder.

Blot til kartofler føres 90 forskellige maskiner, der ved levering alle er kundetilpassede. Virksomheden dækker omkring 75 procent af markedet i Danmark. Man har det største reservedelslager i verden udenfor fabrikken i Tyskland og verdens største samling af brugte maskiner på deres område.

Folkene på stedet er de samme, og service er stadig i højsædet, understreges det fra Rødkærsbro, hvor der er 27 ansatte. Hele Danmark serviceres fra hovedkontoret i Rødkærsbro, mens salget i Sverige også sker igennem forhandlere.

- Hos os hænger salg, service og reservedele tæt sammen. Vi er specialister på vores område, service er i højsædet, og kunderne skal altid kunne få den ønskede reservedel hos os, samtidig med vi kender specialmaskinerne til bunds, understreger Michael Hylleberg.

Han er sammen med sin fætter Heine Hylleberg tredje generation i virksomheden. Medarbejderne har alle været længe på virksomheden, og det er vigtigt for et firma, der er specialister.

Mærkedage
Farfar Hylleberg startede virksomheden i 1919 sammen med sin bror, der havde opfundet en kartoffeloptager. Den blev sat i produktion. Farfaderen købte efter 10 år sin bror ud. I 1962 overtog hans to sønner Aksel Hylleberg og Poul Hylleberg virksomheden. De arbejder stadig i virksomheden. Derfor de 90 år.

I 1969 blev den sidste danske kartoffeloptager produceret i Rødkærsbro, og man blev forhandler af Grimme maskiner fra Tyskland. Dengang gjaldt det tre kartoffeloptagere – i dag er det sortiment udvidet til over 90 forskellige maskiner. Derfor 40 år som Grimme forhandler.

Aksel Hylleberg og Poul Hylleberg bliver i år 125 år tilsammen, og de har nu overladt ejerskabet til deres to sønner Michael Hylleberg og Heine Hylleberg. Michael Hylleberg, der er søn af Aksel, fortsætter i faderen fodspor i administrationen, mens Heine Hylleberg, søn af Poul, arbejder i salget – specielt i det nye marked i Sverige. Poul Hylleberg varetager servicesiden. Både Aksel og Poul Hylleberg bliver i firmaet med samme styrke som tidligere.

- Nu skal vi bare arbejde, sagde Aksel Hylle med et smil i sin tale på Åbent Hus dagen.

Stærkt samarbejde
De to unge har en mangeårig erfaring i branchen. De er uddannet indenfor området, har begge erfaring andre steder fra, blandt andet fra Grimme fabrikken i Tyskland, og de har allerede arbejdet tæt sammen i en længere årrække, mens Hylleberg havde en filial på Sjælland.

Ejerskabet er på samme tid udvidet. Salgschef Per Rasmussen og Grimme i Tyskland er trådt ind sammen med de to fætre. Salgschefen har været i firmaet i over 20 år.

- Han er næsten som en del af familien. Han har bare ikke navnet, smiler Michael Hylleberg.

- Med det nye ejerskab får vi et bredere fundament til at imødegå fremtiden, siger Michael Hylleberg.

Han indrømmer, at det er lidt vemodigt at skifte familienavnet ud, men med indgangen på det svenske marked og med den tættere forbindelse til Grimme i Tyskland er det naturligt – og navnet borger stadig for kvalitet og service. Navnet Hylleberg beholdes som binavn.

Service og kvalitet er også i højsædet hos Grimme i Tyskland, fortalte Grimmes repræsentant på den første festdag, Ulrich Meierhaus.

Og det er også årsagen til, at man på andre markeder går ind selv. Men samarbejdet med det navneskiftede danske Hylleberg er blevet intensiveret, og danskerne har samtidig fået overdraget salget i Sverige. Det er en tillidserklæring af de store. Deraf også navneskiftet til Grimme Skandinavien.

Læs også