Hædret for årets røde tyr

HÆDER: Nordjysk opdrætter af RDM-tyr var blandt de mange, som blev hædret ved Rød Dansk Malkeraces årsmøde.

Der var masser af hæder, da medlemmerne af RDM-Danmark i fredags var samlet til årsmøde i Sønderjylland.

Landets vandrepræmie til en tyreopdrætter blev tildelt Inger og Henrik V. Jensen, Bindslev, for tyren R David. Tyren er efter FYN Aks, som også kom fra den nordjyske besætning.

R David er tillagt på en Bruno-datter, som malkede i 5,0 år og ydede i gennemsnit 11.117 kg mælk med knap 800 kg fedt og protein i gennemsnit. R David har været en af de mest anvendte tyre på brugsplanen, siden den kom frem, især på grund af, at han kombinerer godt eksteriør med gode funktionelle egenskaber, blev det fremhævet ved overrækkelsen.

Der er i alt brugt 27.000 doser konventionel sæd og 2.500 doser X-Vik sæd, og dertil kommer 20.500 doser, som er blevet eksporteret. R Davids S-indeks er pt. 129, og vil med ny vægtning have et NTM indeks på 130.

Anerkendelsen som »Årets RDM'er« gik i år til Søren Holger Hansen, Brørup, mens der blev tildelt »Yngre Diplom« til Bruno Kousgaard Christensen, Hobro, Maria Therese og Folmer Hadberg-Rasmussen, Kerteminde, samt Jens Jakob Larsen, Fjerritslev.

»Ældre Diplom« gik til Lars Larsen, Fjerritslev, Doris og Ernst Nørgaard, Viborg, samt Ulla og Jørgen Frisbjerg Nielsen, Slagelse.

Læs også