Foreninger lider af byggegalskab

(LANDBRUG SYD) Gårdejer Aksel Jensen, Jejsing, kalder det byggegalskab, når både LandboSyd og Sønderjysk Landboforening vil bygge – opfordrer til fusion.

- Foreningerne lider af byggegalskab, og jeg ved ikke, hvordan vi skal få det slået ned.

Sådan lød det fra gårdejer Aksel Jensen, Jejsing, på generalforsamlingen i Sønderjysk Landboforening.

Kommentaren kom med baggrund i offentliggørelsen af LandboSyds store byggeplaner og Sønderjysk Landboforenings planer om byggeri for at samle hele rådgivningen i Vojens og lukke kontoret i Løgumkloster.

- Vi bliver færre og færre landmænd, så om 10 år kan hele rådgivningen ligge i et hus. Der vil ikke være basis for to store centre, fortsatte Aksel Jensen.

Han opfordrede den nye bestyrelse i Sønderjysk Landboforening til at tage kontakt til LandboSyd i bestræbelserne for et samarbejde:

- Jeg ser gerne de to foreninger slået sammen, lød det fra Aksel Jensen.

Den sidste melding undlod formanden for Sønderjysk Landboforening, Henrik Frandsen, at kommentere, men han var ikke helt uenig i de andre synspunkter:

- Jeg kan godt frygte, at der bliver tale om en fejlinvestering, hvis de bygger et kæmpecenter. På sigt vil vi få en overkapacitet, erkendte Henrik Frandsen.

Han vil gerne tage kontakt til LandboSyd, men han udviste ikke den store optimisme:

- Der har før været talt udvidet samarbejde, men jeg fornemmer, at viljen er ikke til stede. Jeg tager gerne en snak med dem igen, men sådan er det altså, lød det fra Henrik Frandsen, der i sin beretning glædede sig over beslutningen om at bygge i Vojens – et byggeri til 25-30 millioner kroner.

At Aksel Jensen ikke stod alene med sin frygt, viste en række medlemmer, der uddelte klapsalver til ham.

I LandboSyd bakker medlemmerne op om byggeplanerne – planen om at bygge et helt nyt og større center et sted i det sønderjyske:

- Vi har begge behov for mere plads nu, og vi bygger naturligvis sådan, at vi sikrer værdierne. Vi forvalter ikke medlemmernes formuer forkert og frygter ikke spildte medlemskroner, lyder det fra Henrik J. Enderlein, formand for LandboSyd.

Han finder ikke tiden inde til en fusion, og LandboSyd vil gerne være et af de måske 8-10 centre, der er tilbage om 10 år.

TEKST OG FOTO: LEIF CHRISTENSEN

Læs også