De gik til kirsebærrene

(LANDBRUG FYN) Sol og varme gav sødme, god høst og stor afsætning af de røde bær ved kirsebærfestevalen i Kerteminde.

Både hjemmefødingene, fynboerne fra nabolaget og turister fra ind- og udland var til Kirsebærfestivalen i Kerteminde i weekenden. Der var stor afsætning af de røde og søde bær, der kvalitetsmæssigt nærmest toppede i festivaldagene.

Den megen sol og varme i juli har givet de allerbedste vækstbetingelser og en god høst og stor afsætning. Det kan en af festivalens største leverandører Søren Hvenegaard Lassen, Selleberg ved Marslev, konstatere efter en travl uge. Søren Hvenegaard Lassen er med i festivalkomiteen, og han glæder sig over, at det røde bær på så mange måder har forenet, kunst og kultur med fødevarer og det gode liv.

- Kirsebærfestivalen har på alle måder været en succes, siger Hvenegaard Lassen. Det er først andet år, vi har gennemført arrangementet, men der er ingen tvivl om, at det bliver en fast årlig tilbagevendende begivenhed.

- Som avler kan jeg selvfølgelig glæde mig over en rigtig god høst og stor afsætning. På Selleberg har vi syv hektar med søde kirsebær, og de går alle på frisk-markedet som konsum, siger Søren Hvenegaard Lassen, der tillige er formand for den nydannede landsforening for sødkirsebæravlere.

Næste kirsebærhøst gælder de sure bær om nogle uger. Disse bær er ved juletid fast tilbehør til risalamanden.

- De bær har vi ikke endnu, siger Hvenegaard Lassen. - Men hvem ved, måske tager vi også den produktion op.

TEKST: LEIF HANSGAARD

Læs også