Rådgivere: L-Arginin kræver HACCP-registrering
Hvis man har anvender L-arginin, og har det stående på sin ejendom, skal man registreres som HACCP-landbrug. Desuden skal der laves en risikovurdering og en arbejdsplan for det enkelte produkt.

L-arginin lovprises nogle gange i foderstofbranchen som en aminosyre, der kan have positiv effekt i forhold til pattegrisenes fødselsvægt, vitalitet og tilvækst, men ifølge rådgivere i Velas halter det med dokumentationen. Desuden er det dyrt og kræver HACCP-registrering af ens bedrift. Arkivfoto: Anne Wolfenberg
Aminosyren L-Arginin er registreret som tilsætningsstof, og udløser derfor krav om HACCP-registrering.
Det oplyser rådgiver Peter Mark Nielsen i Velas nyhedsbrev Trynekontakten.
Derfor opfordrer han til, at man får tjekket, om man har L-Arginin stående på sin ejendom.
- I så fald, så skal du se på sækken.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her