Flest mulige landmænd er målet

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Formanden for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Jørgen Popp Petersen, vil ikke gøre dyrskuet i Aabenraa til en »Oktoberfest« bare for at få flere gæster.

1.000 gæster flere end sidste år er, som sæsonen skrider frem, ikke altid nok til at få armene op på dyrskuearrangører.

For formanden for Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, Jørgen Popp Petersen, er det dog helt tilstrækkeligt til en begejstret erklæring:

- Vi er rigtigt godt tilfredse. Der er nemlig tale om 1.000 betalende voksne gæster mere end sidste år, så vi nu kunne registrere 19.000 besøgende på dyrskuet i Aabenraa. Det er meget glædelig, både for os som arrangører og for udstillerne, at folk vil betale for at komme ind og se og opleve dyrskuet.

Jørgen Popp Petersen glædede sig især over, at der hver gang, der var aktiviteter i ringen, hurtigt var tæt med tilskuere.

- Så føler de mange udstillere af dyr, at de får anerkendelser for deres anstrengelser, siger han.

- Vi skal gøre os umage med at sikre, at landmændene udgør så høj en andel af gæsterne som muligt. Det har udstillerne krav på, siger Jørgen Popp Petersen.

- Jeg tror sagtens, vi kunne fordoble antallet af gæster, hvis vi lavede dyrskuet om til en oktoberfest med øl og bægerklang. Men det er altså ikke det, vi vil.

Med disse synspunkter fastholder formanden for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, at et spørgsmål om gratis adgang til dyrskuet i Aabenraa ikke er på dagsordenen.

- Det må aldrig blive sådan, at det er maskinudstillerne, der med standlejen kommer til at betale for samfundskontakt og andet, som de ikke har en forretningsmæssig interesse i. I stedet synes jeg, det er meget mere interessant, at grovvarefirmaer og maskinhandlere benytter dyrskuet til kundearrangementer for særligt indbudte. Det har vi set både sidste år og i år, og det virker seriøst, anerkender Jørgen Popp Petersen, der tidligere har været citeret for at sige, at seriøse dyrskuer vil vise sig mere levedygtige end for eksempel Agromek.

- Det står jeg stadigvæk ved, siger han.

Læs også