Tilsynsråd giver landmand ret

(LANDBRUG SYD) Borgmesteren i Lunderskov erkender, at ulovlig byggetilladelse kan betyde, at han bliver gjort personligt ansvarlig i byggesag tæt på landbrug.

En politisk blodtud eller såkaldt næse fra Tilsynsrådet til en siddende V-borgmester og indirekte serveret af en landmand fra lokalområdet hører til de mere kuriøse hændelser under valgkampen. Endnu mere paradoksalt er dog, at ingen politiske modstandere åbent har udnyttet fadæsen i den kommunale forvaltning i Lunderskov. Altså bortset fra, at sagen nu også er landet på Connie Hedegaards kontor.

Landmand Jens Peter Ravn, Højrup, klagede til Naturklagenævnet og Tilsynsrådet over, at kommunen gav byggetilladelse, før lokalplanen var endeligt vedtaget.

Tilsynsrådet meddelte allerede kommunen og borgmester H. P. Andersen (V) den 10.10., at overtrædelsen af de formelle bestemmelser var uacceptable. Samme besked fik kommunen fra Naturklagenævnet, og byggeriet var stoppet øjeblikkeligt.

HP Andersen (V) indrømmer, at han har begået en fejl, og han påtager sig ansvaret som øverste chef i forvaltningen, i kraft af at have nikket ja til byggetilladelsen.

- Jamen, det er rigtigt, at det kan betyde, at jeg bliver gjort personligt ansvarlig, da jeg har taget beslutningen uden at spørge de andre politikere, siger H. P Andersen.

Netop frygten for at kommunen kunne få en erstatningssag på halsen var ellers drivkraften i at udstede en byggetilladelse før den nye lokalplan var sendt i høring. Hvorvidt det ender med en erstatningssag er dog endnu uvist:

Jo det er da rigtigt; Jens Peter Ravn fik ret i, at vi ikke måtte udstede en byggetilladelse på det tidspunkt. Jeg må anerkende ”næsen” fra Tilsynsrådet og tage den på min kappe. Vi vurderede forkert, men bagklog kan man jo altid være. Dem, der fik byggetilladelsen, skal i hvert fald ikke stå tilbage med smerten.

Den nuværende borgmester er således parat til at betale af egen lomme, hvis det skulle komme dertil, da han ikke kan se, at andre politikere kan gøres ansvarlige.

TEKST OG FOTO: JENS GRØN PEDERSEN

Læs også