Flere fynboer fortsætter

(Landbrug FYN) KONKURRENCE: God repræsentation i furerne, når danmarksmesterskabet i pløjning afvikles ved Viborg i næste uge. Også en fynbo har kvalificeret sig til næste års DM i traktortræk, som finder sted i Odense.

Flere fynboer fortsætter

KONKURRENCE: God repræsentation i furerne, når danmarksmesterskabet i pløjning afvikles ved Viborg i næste uge. Også en fynbo har kvalificeret sig til næste års DM i traktortræk, som finder sted i Odense.

De fynske farver er godt repræsenteret, når der lørdag den 29. oktober holdes danmarksmesterskab i pløjning ved Viborg og den 29. april næste år afvikles DM i traktortræk i Odense.

Det blev en realitet efter forrige lørdags landsdelsstævne på Nørholm Gods ved Varde.

Inden for pløjning gik fire af de fem deltagende fynske pløjere videre til DM. Det er Troels Detlefsen, Fjellerup, der suverænt hentede stævnets højeste pointscore med 231,30 point. Dermed blev han både samlet vinder og seniormester indenfor vendepløjerne.

Også inden for juniorerne endte det med en fynsk mester, idet Lars Larsen, Gamborg, sluttede med 210,70 point. Tredjebedste vendepløjer smutter også med til DM i næste uge. Det var Jacob Olsen fra Nr. Åby, som med stævnet største plov, en 5-furet Kverneland vendeplov, blev tredje med 190,50 point.

Blandt pløjerne med standardplov gik sejren til sønderjyske Bernd Clemmesen med 216,50 point. Langelandske Gustav Rabølle Knudsen blev to’er med 212,0 point, og går dermed også videre til danmarksmesterskabet den 29. oktober på Lynnerypgaard Gods ved Viborg.

Kragmænner med

Sideløbende med pløjemesterskabet blev der den 8. oktober også afviklet landsdelsmesterskab indenfor traktortræk - med deltagelse af vinderne fra mesterskaberne i henholdsvis Ribe, Vejle, Sønderjyllands og Fyns amter i sommerens løb.

I klassen med traktorer fra 5.701-7.500 kg gik sejren til Michael Larsen, Team Kragmænnerne i Middelfart, med den markante Ford TW 30.

En af hans kolleger hos Kragmann Middelfart A/S, Søren Hansen fra Møgeltønder, vandt klassen lige under, altså traktorer fra 4.401 til 5.700 kg. Søren Hansen kvalificerede sig til stævnet ved at vinde ved et fynsk træk i sommer.

Begge er dermed med ved DM i traktortræk, som afgøres på Fyn lørdag den 29. april 2006.

I alt ventes deltagelse af 50 traktorer ved det store arrangement, som ventes at kunne foregå på Dyrskuepladsen i Odense.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også