Til kamp for gratis skolemad

(LANDBRUG FYN) Sund og varieret mad sikrer en bedre indlæring, understregede formanden for Familie og Samfund Fyn på årsmødet i tirsdags.

- I flere år har Familie og Samfund ført kampagner om betydningen af at leve sundt, og her ved skoleårets begyndelse er Familie og Samfunds højaktuelle fokusområde gratis skolemad.

Med disse ord indledte formanden for Familie og Samfund Fyn, Karen Andersen, Udby, sin beretning på organisationens årsmøde, som blev afholdt i tirsdags på LandboFyn i Vissenbjerg. Og Karen Andersen fortsatte:

- Vi ønsker bedre ordninger for børn i skoler og daginstitutioner, fordi vi mener, at alle børn skal sikres en sund og god barndom. Yderligere ønsker vi at sætte gang i debatten, og vores holdning er, at skolemaden skal være gratis, fordi sund og varieret mad sikrer en bedre indlæring, den garanterer alle børn mad på lige vilkår og er med til at bryde den sociale arv. En gratis madordning vil være med til at forebygge fedme, folkesygdomme og udgifter på sundhedsbudgettet.

Karen Andersen understregede, at problemet er stort, fordi der er sket en voldsom stigning af overvægtige og direkte fede børn. Og hun slog fast, at en madordning i skolen vil være en lettelse for de travle småbørnsfamilier. Samtidig vil man undgå slik, fastfood og sodavand i skoletiden.

På Familie og Samfunds hjemmeside er der artikler og fakta om emnet, ligesom det er muligt at være med i en underskriftsindsamling til fordel for gratis skolemad.

Også ved årsmødet var der fremlagt underskriftslister, som mange af de godt 60 mødedeltagere benyttede lejligheden til at skrive sig på. Målet i Familie og Samfund er at indsamle mange underskrifter, som vil blive sendt til statsministeren inden kommunalvalget den 15. november.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også