Debatten er fri

(Effektivt Landbrug) VENTIL: Offentlige udmeldinger kan være gavnlige, men hvis andelshaveren ønsker en seriøs debat, så skal den som udgangspunkt føres i andelsselskabet, mener formanden for Danish Crown.

- Jeg ønsker en åben og fordomsfri debat over alt i samfundet og derfor naturligvis også i selskabet. Hvis en andelshaver ønsker at føre en ordentlig og seriøs debat om forhold i andelsselskabet, så gøres det som udgangspunkt bedst i selskabets egne, demokratiske organer, mener formanden for Danish Crown, Niels Mikkelsen, i en kommentar til debatten om, hvordan andelshaverne skal debattere deres selskabs forhold.

- Vi har de rette organer i andelsselskaberne til at debattere internt, men selvfølgelig skal der også være ventiler for andelshaverne, siger formanden, der heller ikke har noget imod andelshavere, der melder offentligt ud, hvis de har noget nyt at føje til debatten.

Men Niels Mikkelsen synes, at mange af de indlæg, som bliver bragt i medierne, ikke føjer noget nyt til den problematik, som andelshaverne i forvejen diskuterer i selskabet. For eksempel mener Niels Mikkelsen ikke, at sommerens debat i medierne om eksterne bestyrelsesmedlemmer har medført et eneste synspunkt, som ikke i forvejen var velkendt.

- Jeg kunne ønske mig, at de andelshavere, der ytrer sig offentligt, overvejer deres udmeldinger, for der skal ikke meget til, før en offentlig debat i selskabet opfattes som en splittelse, og dermed er til skade for selskabet. Og det er forhåbentlig ikke andelshavernes ærinde, siger Niels Mikkelsen.

Læs også