Gang i vårbyggen

(Effektivt Landbrug) LØFTERIGT: På Langeland er de gået i gang med vårbyggen, og udbytterne tegner lovende med 80-90 hektokilo pr. hektar.

Jesper Drost, Harnbjerggård ved Helsned på Langeland har været i gang med vårbyggen siden i tirsdags, hvor han gik i gang sidst på eftermiddagen. I går kørte han så igennem hele dagen, og da Effektivt Landbrug kom på besøg ved middagstid, havde han netop målt en vandprocent på 15,8 i kornet af sorten Simba.

- Jeg forventer, at det kommer længere ned i løbet af eftermiddagen, for kornet er fint modent. Egentlig skal det være 15 procent, når man afleverer det til foderstoffen, men vi kører det hjem til vores egen silo og bruger det til foder. Og med den vejrudsigt, de lover, vil vi hellere have rykket noget af, siger Jesper Drost.

Den unge landmand er lidt forbeholden, når han skal spå om udbyttet, men det er ikke dårligt. Sidste år havde han en rekordhøst med 89 hektokilo pr. hektar.

- Det bliver nok lige knapt så meget i år, men det ser godt ud. Jeg regner med, at det bliver mellem 80-90 hektokilo pr. hektar. Jeg målte noget af det, som jeg høstede i går, og det gav omkring 80 hektokilo pr. hektar. Men det var de yderste omgange, og det plejer gerne at blive bedre, når vi kommer længere ind mod midten, fortæller Jesper Drost.

- Vi har faktisk haft det lige tørt nok en overgang, så jeg gik og var lidt bekymret i foråret, men vandet nåede lige at komme i rette tid, angiver Jesper Drost som forklaring på det fine udbytte.

Læs også