SAC køber virksomhed i Holland

(Effektivt Landbrug) VOKSEVÆRK: For første gang i familiefirmaets 65-årige historie, overtager SAC i Kolding en anden virksomhed.

- Det er en ny verden, der åbner sig for os, siger Steen A. Christensen, administrerende direktør i S.A. Christensen & Co., om købet af den hollandske virksomhed HokoFarm Beheer B.V., der producerer automatiske malke-systemer baseret på robotteknologi.

- Tidligere har vi kun måttet sælge malkerobotterne i Norden, men nu er døren åbnet til resten af verden. Og jeg har stor tiltro til, at opkøbet vil føre til yderligere vækst for begge virksomheder, siger Steen A. Christensen.

Inden overtagelsen havde SAC og HokoFarm Beheer B.V. også et tæt samarbejde, da SAC siden 2002 har stået for salget af Galaxy malkerobotten i de nordiske lande.

Ifølge direktør Steen A. Christensen vil overtagelsen styrke begge virksomheders position på verdensmarkedet.

At arbejde globalt er heller ikke noget nyt for Kolding-firmaet, der allerede i dag er repræsenteret i mere end 58 lande gennem importører, som har deres eget net af forhandlere og teknikere, der varetager både salg, installation og service af det danske firmas produkter. Faktisk udgør eksporten over 60 procent af den totale omsætning.

Derudover har SAC leveret et stort antal malkeanlæg til blandt andet Rusland, Iran, Pakistan, Syrien, Tunesien, Emiraterne, Egypten og Estland og virksomheden har også leveret malkeanlæg og udstyr til flere af FN’s hjælpeorganisationer.

- Opkøbet skal også ses som en styrkelse af virksomhedens teknologiske muligheder, understreger direktør Steen A. Christensen.

Det hollandske firma HokoFarm Beheer B.V. vil kunne tilføre sin nye, danske ejer teknologisk knowhow vedrørende managementsystemer baseret på individuel identifikation, forklarer direktøren.

Ligeledes vil SAC gøre sin knowhow inden for malketeknologi tilgængelig i den fortsatte udvikling af HokoFarm Beheer B.V’s automatiske malke- og managementsystemer.

HokoFarm Beheer B.V. blev grundlagt i 1979 af Henk Hofman, der fortsætter som direktør. Virksomheden beskæftiger 45 medarbejdere. Udover malkerobotter er virksomheden specialiseret i udvikling og produktion af software og elektroniske løsninger til optimering af mælke- og husdyrproduktion. HokoFarm Beheer B.V. omfatter virksomhederne Idento Electronics B.V., Insentec B.V. og Galaxy B.V.

Læs også