Med etableringen af det nye storslagteri har Horsensområdet fået et nyt turistmål. Fra Danish Crowns side er der ingen tvivl om, at der er mange mennesker, der gerne vil indenfor indhegningen og se slagteriet på nærmeste hold:

- Ud fra besøgene på Arla i Taulov har vi skønnet, at slagteriet får 15.000 gæster årligt, siger slagteriets informationschef, Gudrun Andreasen – men måske kommer tallet højere op.

Kravene til hygiejnen er stor, så det bliver ikke noget med at komme til at gå helt inde mellem medarbejderne, kødet og grisene. Det forhindrer dog på ingen måde, at det er muligt at få et godt indtryk af, hvordan dansk grisekød anno 2005 bearbejdes.

I forbindelse med byggeriet er der lavet specielle besøgsgange, så gæster har mulighed for at se ned i slagteriet og følge hele processen. Da avisen i sidste uge besøgte slagteriet og så besøgsgangen, var det dog tydeligt, at der ikke i alle tilfælde var taget hensyn til disse gæster:

- Jeg har nogle steder bedt om at få flyttet blandt andet nogle rør, så gæsterne får god mulighed for at kigge ned i produktionen, fortæller Gudrun Andreasen.

De besøgende melder sig til, og de vil blive vist rundt af guider. Informationschefen fortæller, at der er ansat ni guider på deltid, og de er i gang med den nødvendige »uddannelse«, så de ved, hvad der foregår og kan fortælle om produktionen og besvare gæsternes spørgsmål.

- Jeg tror, det bliver meget spændende at komme og se slagteriet, og der bliver masser af aktivitet at se på, lyder det videre fra Gudrun Andreasen, der med disse rundvisninger – og gåture på en kilometer – håber, at folk får fjernet eventuelle myter.

Hun håber også, at der kan laves et samarbejde med skolerne, så også elever lærer noget om dansk landbrug.