Nyt samarbejde om svinerådgivning

(LANDBRUG FYN) RÅDGIVNING: Fyns Familielandbrug indgår tæt samarbejde med Agrogården omkring svinerådgivningen.

På et bestyrelsesmøde den 12. april har Fyns Familielandbrug valgt at indgå et tæt samarbejde omkring svinerådgivningen med Agrogården i Ringe. Det nye samarbejde træder i kraft fra og med 1. maj, altså om en uge.

- Indtil nu har vi samarbejdet med Familielandbrugets Svinerådgivning i Løgumkloster, fortæller formanden for Fyns Familielandbrugs rådgivningsudvalg for svineproduktion, Per Godske Pedersen, Villumstrup.

- Baggrunden for det nye samarbejde er et ønske om at styrke rådgivningen over for vore medlemmer gennem en lokal og tæt opfølgning fra svinerådgivernes side. Strukturudviklingen medfører, at der bliver færre svineproducenter, og til sidst var der kun én konsulent tilbage i svinerådgivningen i Løgumkloster.

- Agrogården har et større udvalg af rådgivere og specialister, blandt andet inden for miljødelen, som vore medlemmer kan få virkelig god gavn af, påpeger Per Godske Pedersen. Han oplyser, at Fyns Familielandbrugs medlemmer enten kan henvende sig direkte til Agrogårdens svinerådgivning, eller vælge at blive henvist fra Familielandbrugets kontor.

Faktureringen af rådgivningen vil fortsat ske fra Fyns Familielandbrug, og prisen vil ifølge udvalgsformanden være cirka den samme som for benyttelsen af svinerådgivningen i Løgumkloster.

- Vi er glade for, at Fyns Familielandbrug har valgt Agrogården som samarbejdspartner, siger formanden for Agrogårdens svineproduktionsudvalg, Peder Enggaard, Verninge. Det giver os mulighed for at udnytte vores ekspertviden optimalt til gavn for begge foreningers medlemmer.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også