Nyt fynsk frøfirma

(LANDBRUG FYN) Fire tidligere Dæhnfeldt-medarbejdere har startet frøhandelsfirmaet SeedCom A/S i Vissenbjerg.

De senere års udvikling i det gammelkendte frøfirma, Dæhnfeldt, som for fem-seks år siden af den engelske ejer, Booker, blev solgt til amerikanske Emergent Genetics, er baggrunden for, at fire tidligere medarbejdere i Dæhnfeldts salgsafdeling pr. 1. oktober i år har startet deres eget firma, SeedCom A/S. Det nye firma har til huse i 400 m² lejede lokaler på adressen Damsbovej 19 C i Vissenbjerg (tæt på LandboFyn, red.).

- Allerede efter halvandet års ejerskab solgte amerikanerne hobbydivisionen fra, og i sommeren 2003 blev blomsterdivisionen og vores fælles forsøgs- og forædlingsstation, Danefeld, solgt til det store japanske frøfirma, Sakata.

Det fortæller SeedComs direktør, Claus Bech, der sammen med kollegerne Karsten Worsøe, Leif Thorarinsson og Søren Sixhøj, der alle er salgskonsulenter i det nye firma, startede SeedCom A/S, hvor de alle fire er medejere med hver 10 procent af aktiekapitalen.

Det hollandske grønsagsfrøfirma, Bejo Zaden, er hovedaktionær med de resterende 60 procent af aktierne. Desuden er det nye firma bakket op af endnu en hollandsk grønsagsfrøvirksomhed, Rijk Zwaan. Begge de hollandske firmaer er kendte producenter og forædlere i branchen og er placeret blandt de 10 største på verdensplan.

Udover de fire danske initiativtagere og medejere beskæftiger SeedCom fra starten yderligere to medarbejdere, nemlig Benny Madsen, der har ansvar for ordrebehandling og indkøb, og Susanne Barslund, hvis ansvarsområder er ekspedition og lager.

- Både hos os medarbejdere og hos vore samarbejdspartnere, kollegerne i Bejo Zaden og Rijk Zwaan gav udviklingen og ejernes strategi anledning til overvejelser om fremtiden. Det har altså ført til et nyt handelsfirma, der skal koncentrere sig om det danske marked, og som fremover vil betjene de danske grønsagsfrøkunder med faglighed og ekspertise, siger Claus Bech.

- Vi har etableret os som totalleverandør inden for grønsagsfrø, og vore kunder er gartnere og landmænd med produktion af specialafgrøder, og vi har allerede i opstartsfasen mærket stor opbakning fra både kunder og leverandører, konstaterer Claus Bech, der erkender, at det nye firma er sprunget ud på dybt vand i en meget afgrænset branche med masser af konkurrence.

Læs også