Solen var på plads…

(LANDBRUG FYN) Høstfesten i Odense blev en succes. Det fine vejr trak mange folk til bymidten, men det er fortsat vigtigt, at landmændene og brancherne bakker arrangementet op, påpeger koordinator Judith Lynggaard.

Vejrguderne havde sendt solen på arbejde, da landbruget lørdag inviterede til høstfest i Odense. Byens folk kvitterede og mødte så talstærkt op i gaderne og på Flakhaven foran Odense Rådhus, at man bogstaveligt talt måtte zig-zagge sig frem mellem de mange spændende boder, hvor landbruget på forskellig vis præsenterede sig selv og sine produkter.

- Der var masser af mennesker, og det er forudsætningen for, at land og by kan komme i en positiv dialog med hinanden. Så alt i alt er vi vældig glade for dagen, og for at vi kunne præsentere landbruget fra en flot side, siger koordinator Judith Lynggaard fra Landbrugets Samfundskontakt på Fyn.

Lidt malurt er der dog i bægeret.

- På grund af høstvejret var det ikke nemt at få landmændene til at medvirke, og brancherne prioriterer først og fremmest dyrskuet i Odense, så nogle af dem var også svære at få til at stille op, fortæller Judith Lynggaard, som understreger, at det er vigtigt, at landmændene og brancherne bakker op, hvis man fortsat skal kunne lave et seværdigt arrangement.

Blandt indslagene på årets høstfest var bl.a. Arla Foods, Mejeriforeningen, Økologisk Landsforening, Fyns Pelsdyravlerforening og Gasa Odense, som var på Flakhaven med boder og forskellige aktiviteter. Flere, bl.a. Arla Foods, havde små konkurrencer, lykkehjul og uddeling af smagsprøver.

- Det er et godt koncept, som tiltrækker mange mennesker, og når der så samtidig står nogle landmænd i boderne og er klar til at snakke med folk, så får man en rigtig god dialog med byfolkene, siger Judith Lynggaard.

Danske Slagterier deltog også med slagter Bent Mikkelsen, som parterede en gris, der efterfølgende blev forvandlet til gastronomiske lækkerier af den kendte odenseanske kok Klavs Styrbæk fra Restaurant Kvægtorvet. Han tryllede bl.a. rosmarin-mørbrad i æblesaft og lynghonning og kotelet med ingefærfyld og salat af jordskokker og Carl Johan svampe i lindehonning ud af svinekødet.

- Det gav faktisk en del opmærksomhed, fortæller Judith Lynggaard, som også nævner Naturpatruljens koncert for ikke mindst børnene som en stor succes.

- Jeg har aldrig set så mange småbørnsfamilier samlet et sted. Så vi skal fortsat sørge for at have aktiviteter på scenen, som tiltrækker forskellige målgrupper, siger konsulenten.

Læs også