Kgl. belønningsmedalje til rejsemontør

(LANDBRUG SYD) Rejsemontør Karl Nielsen går på efterløn efter 40 års arbejde med malkeudstyr for S. A. C.

Den private reception hjemme hos Karl og Karen Nielsen i anledning af, at Karl Nielsen går på efterløn efter 40 år som rejsemontør hos S. A. C., blev ekstra festlig, da administrerende direktør Steen A. Christensen kom forbi og foruden sine lykønskninger kunne aflevere en kongelig belønningsmedalje, som Karl Nielsen har fået tildelt af Hendes Majestæt Dronningen.

- Det har været et arbejdsliv med mange dage hjemmefra. I de første år var det mest på Sjælland, hvor herregårdene fik rørmalkning, fortæller Karl Nielsen.

Siden er det blevet til mange monteringer rundt om i landet, og ind i mellem har Karl Nielsen, da også oplevet at montere nye malkeanlæg hos en malkeproducent, og nogle år senere hos sønnen på den samme ejendom.

- Langt de fleste landmænd har behandlet mig godt, og det samme gælder firmaet. Det er den slags som gør, at man har haft lyst til at blive ved, fortæller Karl Nielsen.

- Der har været nogle få steder, hvor konen har været noget skeptisk, for eksempel fordi hun også skulle stå for rengøringen af det nye malkeanlæg. Det sjove er så, at når man kommer tilbage et halvt eller helt år senere, så er det hende, som straks byder på kaffe, fortæller Karl Nielsen med et smil.

- Det sjoveste har været at sætte anlæg op om sommeren, når køerne er ude. Om vinteren er man nødt til at arbejde, mens man står mellem køerne, og det er ikke altid lige nemt, især ikke, hvis køerne er meget nervøse, og hele stalden farer op, bare fordi man taber en værktøjsnøgle.

- De steder, hvor det sker, skal man som regel passe lidt på manden, for så har han som oftest lidt temperament, lyder rådet fra den erfarne malkemaskinmontør.

Læs også