Flygter fra motorvejen

(LANDBRUG SYD) Nis Peter Albrechtsen og hans familie tog beslutningen om placering af en motorvej i opløbet – solgte i god tid.

En motorvej i baghaven eller blot 60 meter fra stuehuset – nej tak!

Snakken om en motorvej i det sønderjyske mellem Aabenraa og Sønderborg har været i gang i en årrække, men først de seneste måneder er der for alvor kommet realiteter bag og en løsning sendt i høring, og mange landmænd vil blive berørt – men ikke Nis Peter Albrechtsen - mere…

Han købte og solgte i tide og har i dag familie og produktion på Årupgård på Årup Skovvej 60, et par kilometer fra motorvejen. Denne formiddag er vinden ganske vist i den »rigtige« retning, men trods et par kilometer over til den nord-sydgående motorvej kan trafikken høres:

- Vi anede ikke, hvor motorvejen fra Aabenraa til Sønderborg skulle anlægges. Ved den ene model ville motorvejen komme 60 meter fra vores køkkenvindue, og vi havde ikke meget lyst til at bo ved siden af en motorvej, forklarer Nis Peter Albrechtsen.

- En kammerat ringede og gjorde opmærksom på, at en ejendom, Årupgård, var til salg. Ejendommen er faktisk blevet solgt to gange i de 10 år, jeg har været landmand, og jeg var forbi begge gange. Nu kørte jeg igen forbi, og så gik det stærkt, fortæller Nis Peter Albrechtsen.

Samtidig med interessen var han ramt af et tidspres. Flere var interesseret i at købe Årupgård, så der skulle afgives bud, og Nis Peter Albrechtsen blev ny ejer af gården – endnu inden den endelige beslutning om motorvejen blev truffet.

Gården blev overtaget 1. oktober, og familiens tidligere hjem – hans fødegård – blev solgt med overtagelse ved årsskiftet, og familien flyttede de 12 kilometer op til Årupgård:

- Jeg er godt tilfreds med, at vi har valgt den her løsning, fastslår Nis Peter Albrechtsen overfor Landbrug Syd.

Læs også