Picasso på auktion

(LANDBRUG FYN) Tyren, som vandt interbreed-konkurrencen på Det fynske Dyrskue 2003, kommer under hammeren på lørdag i Herning.

Når en Picasso kommer under hammeren, vækker auktionen naturligvis ekstra opmærksomhed.

Nu drejer det sig på lørdag under Agromek i Herning godt nok ikke om et værk af den berømte franske maler, men derimod om en fynsk Limousine-tyr med det velklingende kunstnernavn.

Men givetvis vil tyrens tilstedeværelse på auktionen over elitekødkvæg også vække behørig opsigt, idet Halvæble Picasso, der er tyrens rette navn, de seneste to år har opnået topkarakteren 24 point på Det fynske Dyrskue.

Tilmed vandt tyren, som ejes af Inger og Niels E. Nielsen, Refsvindinge, sidste år interbreed-konkurrencen mod ældre tyre fra andre kødkvægracer.

Sammen med øvrige individafprøvede tyre fra Vinterskuet og tyre, som præsenteres via stamtavle og foto, kommer Picasso fra Halvæblegård under hammeren på lørdag kl. 12 i hal Q.

Foruden fem år gamle Halvæble Picasso deltager ti øvrige fynske dyr blandt de i alt 286 stykker kødkvæg ved fredagens og lørdagens vinterskue i forbindelse med Agromek 2004.

Indenfor Hereford deltager Tina Elling og Søren Hansson, Vantinge, med tre tyr. Det drejer sig om en syv måneder gammel tyr og to kviekalve. Fra Hereford BI i V. Hæsinge, kommer ligeledes to kviekalve, medens Lisa og Lars Aarby, Gl. Korup, har tilmeldt en 16 måneder gammel tyr. Fra Gross Hereford v/L. og J. Jensen i Bovense kommer en kun otte måneder gammel tyr. Endelig stiller Mette og Kaj Jespersen, Mandix Hereford i Blommenslyst, med en kviekalv.

Blandt Dexter’ne stiller Søren Simonsen, Skåstrup, med to dyr - henholdsvis en 2½ år gammel tyr og en kvie.

I den eksklusive udstilling af 40 elitedyr indenfor kødkvæg er to fynske dyr blevet udvalgt.

Hele ugen vil man i hal Q således kunne betragte en Dexter tyr fra Tove og Kaj Christiansen, Søndersø. Tyren er at finde på den landsdækkende insemineringsplan.

Desuden deltager en kvie fra Børge Jørgensen, Gundstrup, i afkomsgruppen på tre dyr efter Blonde d’Aquitaine tyren Pol Polar.

I alt er 13 af de 17 registrerede kødkvægsracer herhjemme repræsenteret i eliteudstillingen i denne uge i Herning. Der vises heriblandt fire afkomsgrupper efter tyre.

Læs også