50 færre i Dronningborgs udviklingsafdeling

Produktudviklingen af mejetærskere på den gamle Dronningborg-fabrik i Randers flytter til Agco i Brasilien. Udviklingsafdelingen skæres ned med 50 stillinger. Den nuværende produktionen af mejetærskere fortsætter på fabrikken i Randers.

Agco flytter produktudviklingen af konventionelle Massey-Ferguson og Deutz-Fahr mejetærskere fra maskinfabrikken i Randers til Brasilien. Dermed nåede den gamle Dronningborg fabrik at få mindre end tre år med produktudvikling af Agcos mejetærskere til det europæiske marked.

Ledelsen i europæiske hovedkvarter i Coventry, England oplyser, at en gruppe på ingeniører og maskinarbejdere og medarbejdere med tilhørende funktioner skal fyres. Agco, Coventry vurderer, at virksomheden må afskedige 50 ansatte på fabrikken i Randers.

En mindre gruppe medarbejdere i udviklingsafdelingen bliver tilbage på fabrikken i Randers, der får ansvaret for at følge op på nyudviklingen af Agcos mejetærskere, så de overholder europæiske specifikationer og passer til de lokale forhold. Medarbejderne i Randers får desuden til opgave at teste maskinerne inden de sendes ud på markedet.

Ifølge Agco, Coventry vil der trods nedskæringen i staben fortsat blive investeret i fabrikken i Randers. Blandt andet i udviklingen af Fieldstar produkter.

Læs også