I hvert fald hvis man spørger Peter Petersen fra Nordborg, der er formand for Frugt og Bær Sektoren, der hører under organisationen Dansk Erhvervsfrugtavl.

- Man kan sige, at der er to elementer, der har spillet ind og gjort sæsonen i år til en atypisk sæson. Dels var vejret i herhjemme i efteråret ikke optimalt med hensyn til jordbærplanternes blomstring. Desuden led mange planter under frostskader gennem vinteren. Samtidig er vores sæson i år ikke faldet sammen med den tyske jordbærsæson, og det har alt i alt betydet højere priser på danske jordbær i år, siger Peter Petersen, der vurderer, at jordbæravlerne har fået mellem 25 og 30 procent højere priser for deres bær i forhold til sidste år.

- Jordbærhøsten i Tyskland har også været plaget af dårligt vejr, der har givet en ringere høst end normalt, og det har betydet, at der er langt færre importerede jordbær på det danske marked i denne sæson, og de, der udbydes, sælges til betydeligt højere priser end normalt, siger Peter Petersen.

- Vi oplever en stabil interesse fra forbrugerne for at købe danske jordbær. Til gengæld er mønstret blandt de mange selvplukker ændret. De ældre plukker traditionelt større mængder, hvoraf en stor del fryses og syltes. I dag ser man mange unge familier, der hellere kører flere gange og plukker mindre ad gangen, der så spises friske, forklarer Peter Petersen, der dog samtidig tilføjer, at hans fornemmelse er, at det er lidt sværere at fastholde de unges præference for danske bær.

Til gengæld opleves der en stigende efterspørgsel og interesse for danske jordbær og frugt og grønt i det hele taget i detailhandlen. Ifølge Peter Petersen kan forklaringen på det blandt andet være, at undersøgelser har vist, at danske jordbær samt øvrigt frugt og grønt indeholder langt færre rester af pesticider end tilsvarende udenlandsk frugt og grønt.