Ny direktør i Arla

Svenskeren Åke Modig overtager posten som administrerende direktør i mejeriselskabet Arla Foods til nytår.

Ny direktør i Arla

Den 57-årige Modig har hidtil været viceadministrerende direktør, og han afløser danskeren Jens Bigum, som fylder 65 år til juli og går på pension. Åke Modig har sin familie i Go:teborg og arbejder i hverdagene på hovedkvarteret i Århus.

Arla Foods er Europas største mejeriselskab. Virksomheden er resultatet af en fusion i 2000 af det danske MD Foods og det svenske Arla.

Ifølge formanden for Arla Foods, gårdejer Knud Erik Jensen, har planen for at skifte direktør været klar et års tid.

Den afgående direktør Jens Bigum vil fortsætte som næstformand i det kommende Arla Foods UK plc, hvis selskabet bliver godkendt af myndighederne, oplyser Arla Foods på dets hjemmeside.

Den nye direktør Åke Modig stammer fra Stockholm og er uddannet civiløkonom. Han blev ansat i Arla i 1972, blev viceadministrerende direktør i 1984, administrerende direktør i 1990 og viceadministrerende direktør for det fusionerede Arla Foods i 2000.

Jens Bigum vil ved sin afgang til nytår have været 33 år i det selskab, som er blevet til Arla Foods efter tidligere at have heddet Mejeriselskabet Danmark. Han har været organisationschef, økonomidirektør og siden 1972 medlem af koncernledelsen. I 1989 blev han udnævnt til viceadministrerende direktør. Siden 1991 har han været administrerende direktør i MD Foods og fra 2000 i Arla Foods.

Læs også