Slagteri skyder op

(LANDBRUG SYD) Byggeriet af det nye storslagteri ved Horsens skrider støt frem og følger tidsplanen.

Byggeriet af Danish Crowns nye storslagteri nord for Horsens skrider planlagt fremad, og efter arbejdet er kommet over jordhøjde, ser det for alvor ud af noget.

- Vi følger tidsplanen og budgettet og vil være klar til at tage det i brug i slutningen af 2004, lyder det fra projektchef Søren Eriksen, Danish Crown, uden at ville sætte en præcis startdato på. Han påpeger, at slagteriet ikke er så fikseret på datoen for start af slagtninger – det hedder foreløbig i sidste kvartal af 2004.

I vinter har byggeriet været begunstiget af pænt vejr, og derfor følges tidsplanen, så der er tid til rejsegilde på byggeriet torsdag 12. juni.

Inden selve byggestarten gennemførte Horsens Museum arkæologiske udgravninger på grunden, og det blev konstateret, at området har været bebygget i jernalderen, omkring 400 e. Kr. Udgravningerne har bl.a. vist rester af et langhus, 5 meter bredt og 14,5 meter langt, men fundene ligger uden for det område, hvor slagteriet bygges.

Grunden er på 37 hektar, og bygningens bruttoareal er 76.300 kvadratmeter. Slagteriet vil beskæftige 1400 medarbejdere og udføre 75.500 ugentlige slagtninger.

Læs også