Land og by mødtes

(LANDBRUG SYD) Omkring 15.000 besøgte marked og husdyrauktion i Brørup, da arrangementet som den eneste gang hvert år var flyttet til en lørdag – en vigtig samfundskontakt, mener formand.

Solen skinnede og blæsten markerede sig, men det holdt ikke folk fra at tage til marked og husdyrauktion påskelørdag. Hver uge året igennem er der Brørup Marked om fredagen, men de mange helligdage i påsken betyder hvert år flytning til om lørdagen – og det kan mærkes.

Folk på det nærmeste strømmer til.

- Det er svært helt at sige, hvor mange mennesker, der deltog, men det ligger på omkring 15.000 besøgende i stil med påskelørdag sidste år, lyder det fra auktionens formand, Jørgen Bruun.

Han glæder sig over de mange besøgende, der hvert år vælger at tage en påsketur til markedspladsen, hvor der er rig lejlighed til både at se kreaturer og heste og til at gøre en god handel.

- Påskelørdag er vores helt store dag, hvor vi også sælger masser af stadepladser, som er med til at give gang i omsætningen. Vi måtte melde udsolgt, og der var mange, der kørte forgæves og ikke kunne få en stand, konstaterer Jørgen Bruun.

- Sådan et marked er en stor fordel over for det omgivende samfund. Det giver en god berøringsflade mellem land og by, og det er måske vigtigere i dag end nogensinde, lyder det fra Jørgen Bruun.

Det er også tydeligt at mærke, at der er interesse for landbrugssektoren, når man begiver sig rundt på området. Mange børn skal en tur med forældrene ind i staldene og se heste og køer, og mange benytter også lejligheden til at overvære selve auktionen, høre på bud og se stokkeslag.

- Folk vil gerne komme her, og det er i hvert fald ikke gæsterne, der ønsker husdyrauktionen lukket. Det er enkelte indenfor egne rækker, der ønsker den lukket, konstaterer Jørgen Bruun efter endnu en meget aktiv påskelørdag mellem land og by på markedsområdet i Brørup.

Læs også