Pris fik stor betydning

Sidste år var det Maskinfabrikken Dalbo A/S i Randbøl ved Egtved, der fik prisen for det bedste produkt på Agromek. En pris, der fik stor betydning for virksomheden.

Produktet var virksomhedens nye AXR-Discdrill, der er en såkombination af en tallerkenharve med fuldhydraulisk sammenklap og integreret efterløber i kombination med en specialdesignet luftsåmaskine. Maskinen var også med på Agromek i sidste uge, for prisen sidste år gav skub i salget.

- Vi ville slet ikke kunne have købt os til den presseomtale og opmærksomhed, som vi efterfølgende har fået i herhjemme og i udlandet, siger salgschef Uffe Skriver, der mener, Agromek med sit omfang og repræsentanter fra mange lande er et godt sted at få anerkendelse, da det giver genlyd ude i verden.

Det drejer sig ifølge eksportchef Allan Pedersen om en ny tromle og en ny harve, der ikke mindst er udviklet for eksportmarkedet.

- Den nye tromle er en videreudvikling af vores eksisterende tromle, modellen Maxiroll 630. Den er special-designet til lamelplanke som udvider anvendelsesområdet til jorden ved såningen, siger Allan Pedersen

Det betyder ganske enkelt, at tromlen er kraftig og specielt velegnet til kraftig og hård jord, der ikke kendes voldsomt i Danmark, men især findes i Syd- og Østeuropa samt dele af Storbritannien og Irland.

- Vi har fået en del forespørgsler fra folk med mindre traktorer, der ikke har behov for de store harver. Det gælder især blandt de mange små og mellemstore landmænd i Nordtyskland, siger Allan Pedersen.

Den nye harve fik en enkelt stjerne på Agromek og har en bredde på bare tre meter i modsætning til de 4-5 meter, der er mere udbredt.

Læs også