Skind under hammeren

Sæsonens første pelsauktion levede ikke op til forventningerne.

Sæsonens første pelsauktion i dagene 13.-15. december på Copenhagen Fur Center - CFC – i Glostrup levede ikke op til forventningerne.

- Forrige sæson oplevede vi et meget stabilt prisniveau på minkskindene og en hurtig hjemtagning af de solgte skind. I perioden efter vor septemberauktion meldte nogle af vore auktionskunder imidlertid om en afmatning af markedet og deraf følgende pres på skindpriserne. Skindene blev omsat med ingen eller kun meget lille fortjeneste, og det samme gjorde sig gældende for det færdige pelsværk, lyder det fra CFC – og videre hedder det:

Vejret har meget stor betydning for salg af pelsvarer, og de seneste ugers kolde vejr på den nordlige halvkugle har stimuleret salget af pelse og pelsbesætning. Fra vort største marked Kina meldes om god omsætning, ligesom salget i USA også forløber væsentligt bedre end sidste år.

Skindtilgangen var overvældende på de lyse minktyper, hvorimod det kneb med antallet af Scanbrown og Scanglow.

Det samlede minkudbud blev på 1.466.000, hvoraf ca. 1,4 mio. var friske skind. Af ræveskind blev der udbudt 60.000. Derudover blev der udbudt kollektioner af chinchillaskind, Castor Rex, Swakara, Karakul, sælskind samt zobel- og mårskind.

Næste artikel var Pearl mink, hvor produktionen er øget kolossalt. Reaktionen udeblev da heller ikke, idet det kun lykkedes at sælge ca. halvdelen af hannerne og det til priser, der lå på samme niveau som de brune typer. Tæveskindene blev solgt 61 procent.

På auktionens anden dag stod der flere mutationsmink på menuen, og resultatet blev faldende priser og lave salgsprocenter. Køberne var meget forsigtige og købte kun, hvad de skulle bruge til deres prøvekollektioner til de kommende pelsmesser.

Salget af Scanblack blev ligeledes vanskeligt, idet man ikke var parat til at betale en væsentlig højere pris end for de brune minkskind. Brune minkskind kan som bekendt afbleges, så de bliver så lyse som Pearl, men de kan naturligvis også farves sorte, hvilket sker i stor udstrækning.

Auktionens toplot blev et meget smukt lot Mahogany tæver. Lottet var udvalgt af 10 internationale auktionskunder blandt typerne Scanblack, Mahogany, Scanbrown, Scanglow, Pearl Beige, Hvid og Safir. Køberen af toplottet var Zhang Yu Lin fra Kina.

Salget af ræveskind begyndte med en kollektion af sølvræve. De seneste måneders efterspørgsel efter sølvræv gav en prisstigning på hele 22 procent. Derimod var det kun muligt at sælge 32 procent af den norske blårævekollektion, idet usikkerheden omkring denne artikel er meget udtalt. Finske blåræve i dansk katalog klarede sig imidlertid noget bedre, idet 86 procent blev solgt til priser ca. 16 procent under septemberniveau.

Markedet for karakulskind er ligeledes meget usikkert, og på Afghanske karakul var køberne meget selektive, hvorimod næsten samtlige Swakara skind fra Namibia blev solgt.

Chinchillaskind har oplevet en kraftig nedtur de seneste auktioner, men decemberauktionen blev vendepunktet, idet kollektionen på 18.000 skind blev solgt til priser, der steg hele 18 procent.

Russiske barguzinsky zobel solgtes til faste priser.

Decemberauktionen blev besøgt af ca. 230 kunder, og alle de største markeder var repræsenteret. Størstedelen af skindene blev solgt til Hong Kong og Kina, men også Europa var aktiv på flere artikler.

CFC har taget hul på en ny sæson, der nok kunne være begyndt bedre, men forhåbentlig vil salget i pelsbutikkerne henover de kommende måneder blive tilfredsstillende, således at kunderne vender tilbage til februarauktionen med større købekraft.

Læs også