Redaktøren runder

- Jeg er glad for at komme ud at snakke med landmændene og møde folk, hvor tingene sker, siger Landbrug Fyn’s redaktør, som onsdag den 6. november runder »det skarpe hjørne«.

Egentlig er det ikke mig, bare at sidde tilbagetrukket på redaktionen og have »det store overblik«. Selv om jeg også hjælper til med at lave avisen og er med i selve produktionsfasen, så vil jeg allerhelst ud at snakke med landmændene og møde folk der, hvor tingene sker.

Roligt og velovervejet kommer denne udtalelse fra Landbrug Fyn’s redaktør, Erik Hansen, Degneløkken 129, Ullerslev, som på onsdag, den 6. november, runder »det skarpe hjørne« og fylder 50 år.

I Ellinge har mine forældre en gård, så jeg er vokset op ved landbruget, fortsætter Erik Hansen. Og selv om jeg ikke selv er landmand, har jeg altid været interesseret i landbruget.

Kulturen på landet, landbrugets forhold, den almindelige landmand og det jordbundne i landbrugets dagligdag er faktorer, som har min store interesse.

Hvad kan være mere interessant og tilfredsstillende end at være med til bogstaveligt talt at få en spændende befolkningsgruppe frem i lyset?

Alle har jo en historie. Og jeg interesserer mig for alt i landbruget og for alle de folk, der er i det erhverv og i den verden – fra den mindste husmand til den største maskinhandler.

Netop det, gennem Landbrug Fyn også at kunne viderebringe debat og meninger i det fynske landbrug, er en udfordring.

Spændende er den jo, denne verden med mennesker, dyr, natur, nyheder, medier og – ikke at forglemme – den ugentlige deadline.

En positiv ting er, at trods fjernsyn, internet m.m. er der mange beviser på, at interessen for at læse avis ikke er blevet mindre, understreger Erik Hansen.

Når jeg skal vurdere fremtiden, så er jeg ikke i tvivl om, at der mange år fremover vil være behov for at få noget nærværende information, som man både kan have glæde af at læse, og som man kan bruge i sin dagligdag.

Efter realeksamen blev Erik Hansen kontorelev på Ferritslev Jernvarefabrik, hvor han blev udlært i 1971. Lastbilkørekortet, som blev erhvervet i soldatertiden, blev efterfølgende basis for tre år som tankvognschauffør, kun afbrudt af et ophold på Idrætshøjskolen i Sønderborg.

I 1976 fik han job som reklameassistent på DLAM’s daværende hovedkontor i Ullerslev, hvor presse- og informationschef Palle Ravn var hans overordnede. Da Palle Ravn i 1980 startede sit eget fynske landbrugsblad, flyttede Erik Hansen med, og siden har skriveriet og de mange redaktionsgøremål fyldt hans hverdag.

Perioden har været præget af stor vækst. Således blev Landbrug Syd etableret godt et år efter overtagelsen af virksomheden, og i 2000 blev Effektivt Landbrug opkøbt. I dag beskæftiges i alt 20 ansatte på redaktionerne i Langeskov og Brørup.

Foruden interessen for naturen og det seneste »bijob«, biavlen, så er sporten fødselarens helt store fritidsinteresse. Siden 12 års alderen har han spillet fodbold og ikke mindst håndbold. Gennem de mange år er det blevet til flere hundrede førsteholdskampe i Skellerup og senere SUS Håndbold. I dag tager han fortsat en tørn på klubbens serie 3 hold.

Også på lederfronten har Erik Hansen virket i mange år. I 21 år var han således håndboldformand samtidig med at være aktiv spiller og ungdomstræner. I dag fungerer han som træner for Ullerslev-klubbens puslinge drengehold, ligesom han varetager en række øvrige opgaver.

I en femårig periode har han tillige været medlem af Fyns Håndbold Forbunds bestyrelse.

Læs også