Mertz og New Holland afbryder samarbejde

NUL NYE NEW HOLLAND: Om et år ophører Mertz med at sælge New Holland traktorer og mejetærskere. Forhandleren, der har afdelinger i Nakskov, Nykøbing F. og Faxe fortsætter med service og reparationer.

Efter nogen tids forhandlinger har CNH Danmark A/S fra 31. august 2003 opsagt forhandlerkontrakten med Johs. Mertz A/S i Nykøbing F., Nakskov og Faxe.

Årsagen er ifølge Mertz, at CNH ville presse firmaet ind i et af CNH`s multinationale systemer. Det ønskede Mertz ikke med den begrundelse, at man derved ville påtage sig store ekstraomkostninger - i sidste ende til skade for firmaets kunder.

Bruddet mellem CNH og Mertz får ingen direkte konsekvenser for de kunder, der har New Holland mejetærskere, traktorer og andre New Holland produkter, hverken nu eller på længere sigt. Som nævnt træder opsigelsen først i kraft om et år, og derefter vil Mertz stadig udføre service og reparationer, samt levere reservedele til CNH produkter.

Hos Mertz ligger 25-30 procent af omsætningen på New Holland produkter – resten på andre mærker. De to tal ønskede CNH byttet om og derved gøre Mertz mere afhængig.

Det ville Mertz altså ikke, men vil bevare sin selvstændighed og handlefrihed for derved at være loyal overfor de muligheder, man mener er bedst i relation til de lokale kunder.

Mertz er allerede i gang med at finde andre leverandører af maskiner, som kan erstatte produkterne fra New Holland.

Fra New Holland importøren, CNH Danmark, vil lederen af salgsaktiviteterne herhjemme, Christian Devantier, ikke uddybe oplysningen om, at Johs. Mertz A/S er opsagt som New Holland forhandler med virkning fra 31. august næste år.

- Jeg vil kun bekræfte, at Mertz er opsagt som New Holland forhandler, men samtidig forsikre ejere af New Holland produkter i området om, at de fortsat kan få den service, de har krav på, siger han.

- Som leverandører af produkter med et højt teknologisk indhold kræves autoriserede forhandlere, der råder over veluddannede medarbejdere. Sådan vil det også være i fremtiden, og det er vi i fuld gang med at undersøge. Det kan kunderne føle sig sikre på.

- Det er en af CNH Danmark’s største forhandlere i Danmark. På traktorsiden har Mertz stået for 8,5 procent af New Holland salget herhjemme.

- Der vil blive fundet en løsning på den fortsatte New Holland forhandling i det område Mertz har dækket, forsikrer Christian Devantier.

New Holland produkterne forhandles i Danmark udelukkende gennem private forhandlere.

Læs også