Attraktivt fynsk KFK-aktiv

Det hypermoderne produktionsanlæg og en afdeling med god indtjening bliver ombejlet, når den fynske del af KFK-lagkagen skal fordeles af de nye ejere.

Anlægget, der tæller en foderfabrik med en årsproduktion på 100.000 tons færdigblandinger, automatisk terminal og udlevering til foderbiler, samt et stilfuldt hovedkontor, blev opført i 1996/97 ved siden af det eksisterende produktions- og lageranlæg.

Såvel DLG/FAF, Østsjællands Andel som Kolding Omegns Foderstof- og Gødningsforening har afdelinger og interesser i det fynske, men på pressemødet i torsdags, hvor det opsigtsvækkende opkøb af KFK blev offentliggjort, kunne parterne ikke oplyse, hvilke anlæg der går til hvilke forretninger, ligesom man ikke vil oplyse, om der er anlæg, der lukkes.

Og omsætningsmæssigt og økonomisk er det en velfungerende fynsk grovvarevirksomhed, som nu indgår i det nye købskonsortium.

- Vi er blandt de mest ekspanderende grovvarevirksomheder i landet. Vor omsætning er på 10 år mere end fordoblet, og bundlinien har vist pæne resultater. Ikke mindst i år har vi haft en flot indtjening, fortæller direktøren hos KFK Fyn, Jørn Gram, der i det lys naturligvis ikke ligefrem jubler over salget.

- Vi har, fortsætter direktøren, gennem rationaliseringer og moderniseringer været på forkant med udviklingen. Derfor har det været muligt at tjene gode penge, også i stærkt konkurrenceprægede tider.

Som et led i strukturudviklingen er flere fynske lokalafdelinger blevet lukket i de senere år. I 2000 lukkede KFK i Faaborg og Assens, og i år blev afdelingen i Nyborg nedlagt.

I alt er de 40 ud af KFK’s godt 2000 medarbejdere beskæftiget på Fyn. Selv om overtagelsen formelt sker fra i dag, den 30. september, så overtages medarbejderne først 19. november af den eller de virksomheder i købskonsortiet, som tager den fynske del af lagkagen.

Læs også