Sydvestjysk Andel køber ind

Det gamle familieejede A/S C. Carstensen i Sønderjylland er købt af Sydvestjysk Andel. De to selskaber har siden 1995 samarbejdet med hinanden.

Sydvestjysk Andel overtager det sønderjyske grovvareselskab A/S C. Carstensen i Bylderup-Bov. Det sker med virkning fra 1. januar 2002. De to firmaer har siden 1995 haft et nært samarbejde og kender dermed hinanden godt.

A/S C. Carstensen har været et familieejet foretagende siden selskabets etablering i 1889, og den nuværende direktør, 40-årige Andreas Carstensen, er fjerde generation. Selskabet har en omsætning på 75 millioner kroner og beskæftiger 12 medarbejdere.

Med købet af A/S C. Carstensen dækker Sydvestjysk Andel næsten hele det sydvestjyske område fra Skjern Å til grænsen. I det sønderjyske er der således nu blot 20-25 kilometer mellem afdelingerne.

- Tværtimod er det vores klare mål at udbygge forretningen til gavn og glæde for de sønderjyske landmænd, siger han.

Sydvestjysk Andel er ellers lige ved at få tingene på plads efter fusioneringerne tidligere på året. I juli gik Holme Å Andel, Vester Nebel Foderstofforening, Vestjydsk Andel og Sydjysk Andel sammen og dannede Sydvestjysk Andel.

- Vi havde ikke forestillet os, at vi allerede nu skulle til at købe et nyt firma, men vi fik henvendelsen og slog til, siger Jan Lillebæk og henviser til devisen »Når naboens jord er til salg, skal man slå til, for den kommer ikke til salg igen foreløbig«.

Læs også