L&F: Partnerskab kan øge vækst

Viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt kalder det nye partnerskab ”et skridt i den rigtige retning”

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) og fødevareminister Dan Jørgensen (S) har mandag præsenteret et nyt partnerskab om miljøregulering.

Og hos Landbrug & Fødevarer (L&F) ser man positivt på tiltaget, som man forventer skal sikre både vækst, natur og vandmiljø – og som er et skridt hen imod intelligent miljøregulering:

- Verden har brug for flere fødevarer til en voksende befolkning. Derfor hedder vejen frem bæredygtig, intensiv produktion. Vi ser det nye partnerskab som et skridt i den retning og tror på, at det kan være med til at skabe grundlag for øget vækst og sikring af arbejdspladser i landbruget og dermed også stigende eksportindtægter til gavn for velfærdssamfundet, siger viceformand i L&F Lars Hvidtfeldt i en pressemeddelelse.

- Med den nye regulering bliver den nuværende, tunge og gammeldags regulering heldigvis forhåbentlig historie efter august 2016, og som landmænd får vi mulighed for at gødske optimalt på den dyrkede landbrugsjord og sætte ind med effektive virkemidler der, hvor det er nødvendigt, tilføjer han.

Læs også