DLG-koncernen sælger ærteaktiviteterne i DLG Ingredients. Samtidig lukker DLG's produktion i Durup.
Som et led i strategien om at fokusere på kerneforretningen
afhænder DLG-koncernen ærteaktiviteterne i sin ingrediensvirksomhed DLG
Ingredients og lukker de tilbageværende aktiviteter i datterselskabet.
Pr. 1. januar 2016 ophørte DLG Ingredients med melproduktion
samt handel med frø og kerner, og DLG indgik en aftale med Valsemøllen om
overtagelse af mølleriudstyret. Nu overdrages ærteaktiviteterne til det norske
firma Vestkorn Milling.
Produktionen i Durup udfases henover det næste halve år, og
alle medarbejdere vil fratræde senest ved udgangen af juni 2016. DLG’s
grovvareforretning vil fremadrettet benytte faciliteterne til tørreri og
kornhåndtering i Durup.
- Vi har siden efteråret arbejdet på at finde en partner,
med kompetencer og kræfter til at med virke i en turn-around proces for at
ærteaktiviteterne kunne blive til en fornuftig forretning. Desværre er det ikke
lykkedes. Da aktiviteterne i DLG Ingredients ikke skaber de fornødne synergier
til andre af DLG-koncernens kerneforretningsområder, har vi valgt at lukke
selskabet, siger Johanne Rønnow Olsen, underdirektør i DLG og ansvarlig for DLG
Food.