Nostalgi i Hygum

»Høsten gennem 100 år« blev et stort trækplaster på Hygum Hjemstavnsgaard.

Landmændene er godt i gang med de store maskiner på markerne og nærmer sig de fleste steder afslutningen på dette års høst. Det samme er tilfældet på Hygum Hjemstavnsgaard i Sdr. Hygum, men her er det rent nostalgi, når der høstes.

Under overskriften »Høsten gennem 100 år« har det arbejdende museum afviklet et tre dage langt arrangement, som trods store regnbyger blev en stor succes.

- Det nøjagtige antal besøgende kan vi ikke gøre op, da det typisk er sådanne dage, folk med årskort kommer og lufter kortet, men vi har haft besøg af op mod 2500, og det er alt i alt gået fremragende, lyder meldingen fra den ansvarlige for gårdens landbrug, Gunnar Nielsen.

Mørke skyer og kraftige byger viste sig i løbet af dagene, men de kom på heldige tidspunkter, så det var muligt at få gennemført arrangementet uden de store ændringer, selvom det varme og fugtige sensommervejr gjorde det hårdt for såvel dyr som mennesker.

Gunnar Nielsen glæder sig over den store interesse der er for sådanne arrangementer, og som han siger:

- Vi lever af moderniseringen, men med omvendt fortegn.

Det vil også kunne opleves den sidste weekend i september, når der står pløjning på museets program. Her vil der blive arbejdet med både heste og veterantraktorer. Og det ligger allerede nu fast, at det i den samme weekend i august næste år gælder høsten på gammeldags facon.

Læs også