Maskinfolk opfordres til at holde lav profil

Det vil det være direkte tåbeligt at erstatte dyrskuer med alternative arrangementer som åbne huse, mener man i maskinbranchen.

Alternative arrangementer, som skal erstatte sommerens aflyste dyrskuer, er en rigtig dårlig ide.

Det mener man i hvert fald i toppen af den danske landbrugsmaskinbranche. Herfra anbefaler man landets maskinhandlere at holde lav profil henover sommeren.

- Der er jo som bekendt en grund til, at dyrskuerne er blevet aflyst. Risikoen for, at vi kan få mund- og klovesyge er stadigvæk tilstede, og derfor vil det være en stor misforståelse, hvis man i branchen finder på en masse alternative arrangementer f.eks. åbne huse, hvor man samler mange landmænd.

- Man skal huske på, at man som menneske kan være passiv smittebærer. Og selvom risikoen for, at vi får mund- og klovesyge hertil i denne omgang svinder dag for dag, står der alt for mange værdier på spil til, at der er nogen som helst grund til at løbe en risiko, fastslår Poul S. Kjærgaard, der blandt andet er direktør i Landbrugsmaskin-Importørernes Brancheforening af 1919 (LIB) og sekretær i Landbrugsmaskin-Branchens Fællesraad.

- Det vil være katastrofalt, hvis vi får mund- og klovesyge. Det er alle vist enige om. Det står utroligt store summer på spil. Men det handler ikke kun om penge. Skulle nogen blive ramt, vil mange års avlsarbejde pludselig forsvinde fra den ene dag til den anden hos de ramte landmænd. Den risiko bør man undgå at løbe, ellers arbejder man med hovedet under armen, påpeger Poul S. Kjærgaard, der fortsætter:

- Man bør udvise respekt og tilbageholdenhed i den her situation. Hvis man afholder et sommer-arrangement, hvor man har til hensigt at samle en masse landmænd, afslører man reelt, at man ikke har brugt indersiden af hovedet.

- Den salgsmæssige effekt af skuerne er begrænset. Det må vi erkende. Så set isoleret for vores branche sker der ikke det store ved, at man har aflyst i år.

- Og lad os så være enige om, at vi holder fest, når der igen er grund til det. Og lad os i mellemtiden holde på pengepungen. På et senere tidspunkt skal der nok dukke initiativer op, hvor pengene kan blive brugt, slutter Poul S. Kjærgaard.

Læs også