Gamle traktorer blev vist frem

Årets store udstilling af veterantraktorer blev en publikumssucces – godt hjulpet af vejret, der til lejligheden viste sig fra sin pæne side.

Der var gamle traktorer og andre motor-minder, da Dansk Veteran Traktor Klub holdt udstilling i Brørup forrige weekend. Solen smilede på de omkring 1600 mennesker fra hele landet, der lagde vejen forbi Brørup for at se på veteranerne, der omfattede både traktorer, stationære motorer, entreprenørmateriel og landbrugsredskaber. Gamle biler, knallerter og motorcykler havde også fundet deres vej til udstillingen i Brørup.

- Udstillingen gik utrolig godt. Det var simpelthen fantastisk. Det var det bedste træf nogensinde, jubler den entusiastiske formand for Dansk Veteran Traktor Klub, Jens Arne Donslund, Hejnsvig.

Selvom udstillingen holdes i det sydjyske var der maskiner og udstillere fra hele Danmark. Og selvom det var veteranernes dag var det bestemt ikke kun gamle folk, der kom på besøg – børn og unge viste også interesse i de historiske maskiner, og i de arrangementer, som 4H havde stablet på benene.

- At vi markerede tre jubilæer på engang var en succes. Publikumet var meget imponeret over, at vi havde fået samlet så mange maskiner sammen, siger Jens Arne Donslund. 75 års jubilæet for Deutz, og 100 års jubilæet for dannelsen af International Harvester Company var de to mest markante jubilæer.

Stumpemarkedet, med 15-20 stande med salg af stumper, var også et stort trækplaster.

En del af de gamle traktorer bliver atter »luftet« på veteranpløjnings-konkurrencerne i årets løb.

Læs også