Andels-hæder til Anders Lejre

Den tidligere formand for Danmarks Landboungdom modtog Andelsfondens pris på andelsselskabernes generalforsamling mandag. De 10.000 kroner skal bruges på studietur.

Det kan den tidligere formand for Danmarks Landboungdom, Anders Lejre, Nr. Alslev på Falster, skrive under på. På Danske Andelsselskabers generalforsamling mandag modtog han således Andelsfondens pris på 10.000 kroner.

Anders Lejre fik prisen for sit engagement og sin indsats inden for andelsbevægelsen, herunder ikke mindst medlemsstyret.

- Du er fagligt dygtig og ikke bange for at afprøve nye produktionsformer. Du stiller kritiske spørgsmål til dine andelsvirksomheder, du stiller krav og har konstruktive forslag. Og du stiller gerne op til konferencer og temaer om andelsbevægelsen for at diskutere forudsætningerne for en ligeværdighedskultur, og hvorfor det er så vigtigt med en-man-en-stemme princippet, sagde formanden for Andelsfonden, Hjørdis Høegh-Andersen, til Anders Lejre ved overrækkelsen.

Anders Lejre er i dag svineproducent og pelsdyravler. Han har valgt at bruge prisen på en studietur, hvor han håber at finde ny inspiration og viden om andelssystemet.

Læs også