Landboungdommen springer ud

Nordvestfyns og Vestfyns Landboungdom indbyder deres medlemmer til at se landskabet »sådan lidt fra oven«. De to foreninger arrangerer nemlig kursus i faldskærmsudspring!

»Det siges, at kun faldskærmsspringere ved, hvorfor fuglene synger! Vil du finde ud af hvorfor, så meld dig til et faldskærmskursus«.

Så klar er opfordringen fra Nordvestfyns Landboungdom og Vestfyns Landboungdom, som i samarbejde tilbyder de to foreningers medlemmer noget så utraditionelt og spændende som et kursus i faldskærmsudspring.

- Tilbudet skal ses som et forsøg på at få flere til at komme til vore arrangementer, fortæller Nordvestfyns Landboungdoms formand, Kenneth Johansen. Dels har der jo i de senere år været en vis medlemstilbagegang over hele Fyn. Og dels kan det somme tider være svært at få folk til at møde op til de mere generelle arrangementer, - hvis det ikke lige drejer sig om besøg på et gods eller noget andet med store traktorer.

- Derfor vil vi fremover prøve også at lave nogle arrangementer og aktiviteter for mindre grupper med specielle interesser, så vi kan tiltrække flere af de medlemmer, som vi måske ikke ser så tit.

Kurset/uddannelsen foregår i juni måned hos faldskærmsklubben Center Jump i Beldringe. Uddannelsen er tilrettelagt således, at den varer tre på hinanden følgende onsdage samt én weekend.

Prisen for uddannelsen er 2700 kroner og inkluderer fem spring og pakninger - samt fem bonusspring, en ulykkes- og ansvarsforsikring, gratis lån af udstyr samt tre måneders medlemskab af faldskærmsklubben og Dansk Faldskærms Union.

- Der er to instruktører, der kigger på dig - en på jorden og en i flyveren, der hjælper dig og fortæller dig, hvornår du skal hoppe af. Og så er det bare med at nyde turen ned og den fantastiske udsigt, der er. På en klar dag kan man se tværs over Jylland - hvis man ellers har tid til at koncentrere sig om det!

- Når du i løbet af uddannelsen har lært selv at se, hvornår du skal hoppe af (dette kræver ofte mere end fem spring) bliver dine fem gratis bonusspring udløst. Spring udover dem, der er inkluderet i uddannelsen, koster 110 kroner pr. spring.

- Hvis du har fået lyst til at få »luft under vingerne«, så kontakt Tina Knudsen. De nøjagtige datoer for kurset er endnu ikke fastlagt. Men det ligger fast, at tilmelding skal ske inden 1. april. Der er allerede tilmeldt otte deltagere, men der er plads til flere endnu, siger Kenneth Johansen.

Læs også